Aktiviteter med børn i naturen
Annonce
Annonce

5 sjove naturaktiviteter, du kan lave med børn

26. juli 2022
Annonce for Kia Danmark
Naturen er et fantastisk sted for børn at gå på opdagelse, og sjove aktiviteter i det fri gør børnene klogere på moder Jord. Her guider vi i samarbejde med Kia Danmark til 5 naturaktiviteter, du kan lave med børn.
https://imgix.femina.dk/2022-06-20/Kia_Signature_Vertical_Black_RGB.png

Er du forælder, så ved du, at den danske sensommer er mere end lune aftener, hyggestunder foran bålet og smagen af modne æbler og bær. Der skal nogle sjove aktiviteter til, når man skal ud i det fri med børn.

Heldigvis er der mange forskellige måder at tage børnene med i naturen på. I kan både tage ud og opleve det danske land, eller I kan blive hjemme i haven. Her guider vi til sjove, lærerige og naturlige aktiviteter for hele familien!

1. Tag ud i naturens spisekammer

Naturen er et tag selv-bord i sensommeren og efteråret, og derfor er det helt oplagt at tage ud og samle alle de godter, naturen gemmer på. I august kan I blandt andet samle hindbær, brombær, hyldebær, valnødder, ramsløg og skovsyre. Hele efteråret kan I finde masser af skønne svampe i skoven. Det er også en rigtig god mulighed for at lære børnene om, hvad der kan spises, og hvad der er giftigt.

2. En nat under stjernerne

Lyse nætter og duften af mad over bål … En sheltertur er det perfekte sted at samle familien. Fyld bilen med soveposer, kongespil og fiskestænger, og kør ud i det blå. Det er også en god lejlighed til at lære børnene at tage ansvar for naturen ved at tage jeres skrald med jer. Kører I til og fra shelterpladsen i en Kia Sportage Plug-in Hybrid, har I masser af plads og kan medbringe alt det, I skal bruge til en overnatning under stjernerne.

På tur med børn i KIA-bil

3. Hulemenneske for en dag

Når man er barn, er der få ting, der er lige så seje som at bygge en hule. Lad fantasien få frit løb, når I sammen bygger en hyggelig hule i skoven eller i haven. Måske i form af et legehus i et af baghavens træer? Bygger I hulen i skoven og bruger materialer, der ikke hører hjemme i naturen – som presenninger, søm og skruer – så lær børnene at tage det med hjem igen.

4. Gang i de grønne fingre

Var det noget med et pebermyntebolsje lavet af et steviablad og et mynteblad? Eller måske en lakridsstang af fennikel? Det kan godt være, at du hellere vil have hjælp til at slå græsset – men det sjoveste for børn er klart at have deres egen køkkenhave, hvor de kan plante lige det, de har lyst til. Tag børnene med på planteskolen, vælg nogle frø ud, og brug så en solskinsdag på at plante dem. Her kan I også starte en samtale om, hvilke grøntsager og frugter, der er i sæson.

5. Et dyp i bølgen blå

I Danmark har vi 8.750 km kyststrækning, så når vejret er godt, er det oplagt at pakke bilen med badetøj, håndklæder og solcreme og køre en tur til stranden. Med børn kan I få mange timer til at gå på stranden: I kan tage ud at bade, fange krabber, bygge et sandslot eller lede efter rav og fine sten i vandkanten. Husk badevingerne, så I undgår forskrækkelser i vandet.

På ferie med børn i KIA-bil

Kia Sportage Plug-in Hybrid

Er du på jagt efter en bil, der kan give dig kvalitet i hverdagen, så er Kia Sportage Plug-in Hybrid et oplagt valg. Her får du en rummelig bil med masser af udstyr som blandt andet trådløs opladning af din mobiltelefon og kølende luft fra sæderne til de varme ben i sommervarmen.

Læs mere om Sportage Plug-in Hybrid på kia.com og se, hvorfor Womens World Car of the Year har kåret den til bedste familie-SUV i 2022.

Sportage Plug-in Hybrid: Op til 89,2 km/l ved blandet kørsel. CO₂: 25,0 g/km under kørsel. Op til 70 km på ren el. Energiforbrug: 169 Wh/km. Forbrug kan påvirkes af bl.a. kørestil, vejrforhold og udstyr. Opladning: Op til 100 % fra 4 timer med op til 3,6 kW (ladehastighed afhænger af flere omstændigheder, bl.a. ladestander, strømforsyning til denne, udendørstemperatur etc.). Batteri: 13,8 kWh. Op til 7 års fabriksgaranti, dog maks. 150.000 km.

Læs også