børn der leger udendørs
Familieliv

10 ting du kan lave med dit barn i naturen

21. april 2020
Tirsdag, 21. april 2020 - 8:00 Udgivet første gang den 19. april 2019 - af Charlotte Hallbæck Foto: Panthermedia
Brug det spirende forår på at udforske naturen sammen med dit barn. Her får du 10 gode tips til spændende, udendørs aktiviteter (der ikke koster en krone!)

Foråret er endelig ved at være her, og med det kommer også lange dage med solskin og udendørs aktiviteter med de små. Det er skønt! Men indimellem kan det knibe lidt med kreativiteten for os voksne – for når I har pustet sæbebobler, hinket eller været på legepladsen 100 gange, kan det være svært at finde på nye, spændende oplevelser. Men så er det heldigt, at naturen er fyldt med sjove aktiviteter, I kan lave sammen.

Her giver De grønne pigespejdere deres bedste tips til udendørs aktiviteter, du kan lave med dit barn – og heldigvis er der ingen af forslagene, der kræver nogen særlige evner – I skal faktisk bare tage overtøj på og gå ud ad døren!

1. Gå på opdagelse i naturen og find 10 forskellige insekter. Undersøg insekterne vha. et lupglas.

2. Gå i skoven og løft en sten og se hvem, der bor nedenunder den.

3. Lav en kartoffelfælde og find ud af, hvilke dyr der gemmer sig i kartoflerne i løbet af natten. Halvér og udhul en bagekartoffel, lav et hul, så dyr kan krybe ind i kartoflen. Hold kartoflen sammen med en elastik og grav den ned natten over.

4. Gå en tur i lokalområdet og find fem forskellige ting, der ikke hører hjemme i naturen. Brug anledningen til at tale med dit barn om affald i naturen, og hvad det betyder, når vi smider skrald på jorden.

LÆS OGSÅ: Lær børnene at slappe af i ferien

5. Lær om forskellige slags træer på internettet eller i en bog, og find efterfølgende fem forskellige blade fra træer i naturen.

6. Lav en trold ud af ler og materialer fra skoven. Skaf en klump ler og lad dit barn samle grene, blade, fjer og sten, der kan bruges til at lave lerklumpen om til deres egen skovtrold.

7. Træn mod med dit barn er ved at lave en mini forhindringsbane i skoven. Bind et reb mellem træerne og lad dit barn følge rebet med bind for øjnene.

8. Plant frø i bunden af en mælkekarton og se dem gro i vindueskarmen og hav karse til frokostbordet

9. Lav et lykønskningskort med blomster, blade etc. fra naturen og tag kortet med til den næste familiefødselsdag.

10. Gå i haven og lav din egen faldfælde. Grav et syltetøjsglas ned i jorden og tjek dem dagen efter. Hvilke dyr er gået i fælden?

Kilde: De grønne pigespejdere

Læs også