https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/bedsteforarldre/bedstemorprim.jpg
Familieliv

10 gode råd inden du lader mor flytte ind

30. december 2013
af Redaktionen
foto: Pantherstock
Inden du lader mor eller svigermor flytte ind, er der lige et par ting du bør overveje. Læs med her!

1. De fysiske rammer skal være på plads. I skal finde det rette hus, hvor I hver især kan få hver jeres bolig, så I kan lukke døren og være jer selv.

2. Find den rette balance i økonomien, så alle kan være med. Tænk alt igennem, og skriv det ned. Vær sikker på, at alle er tilfredse og har råd til det, der kræves, så der ikke pludselig opstår økonomiske problemer. For det er noget af det værste i et bofællesskab.

Pas på ikke at stresse bedsteforældrene - læs mere her

3. Tal med alle familiemedlemmer om de beslutninger, I laver, og læg alt åbent frem. Det er vigtigt, at alle ved præcis, hvordan I gør det, så der ikke opstår jalousi eller sladder.

4. Lav klare aftaler om alt fra hverdagspraktik til de større spørgsmål. Banker I eksempelvis altid på, inden I går ind til hinanden? Hvad hjælper I hinanden med, og hvad vil I gerne undlade at blive blandet ind i? Hvor meget behov har I for at være jer selv?

5. Lad være med at overhjælpe. Det er rart for alle parter at få lov til at bidrage til fællesskabet. Selv om der er forskel på, hvad I kan klare, så tag imod hjælp fra de ældre. Også selv om det tager dem en hel dag. Det er rart at blive brugt og mærke, at man kan hjælpe til.

6. Vær rummelig. Forvent ikke, at alle andre gør det på samme måde som dig.

7. Vær positiv. Lad være med at tale negativt om andre i bofællesskabet. Det starter en dårlig spiral.

8. Vær ærlig. Meld ud, hvis der er noget, du tænker over eller er utilfreds med. Og løs det.

9. Overvej, hvordan du har det med at have tilskuere til dit liv. Du bliver nødt til at acceptere, at nullermænd, vasketøj og skænderier bliver set og hørt af andre.

10. Tal med din familie om det - og mærk efter, om det er det, I vil.

Læs her om en familie der tog springet og lod mormor flytte ind

Læs også