https://imgix.femina.dk/media/article/chrissy_teigen_1.jpg
Liv

Chrissy Teigen hyldes for at dele tatovering af sin afdøde søns navn

6. november 2020
af Emilie Søndergaard Christiansen
Foto: Screenshot fra Instagram
Chrissy Teigen og John Legend mistede for nylig deres tredje barn. Teigen har nu fået lavet en tatovering til ære for deres afdøde søn, som de har kaldt Jack.

I oktober delte model og kogebogsforfatter Chrissy Teigen og sanger John Legend de sørgelige nyheder, at de havde mistet deres tredje barn.

Det skete, efter Chrissy Teigen var blevet diagnosticeret med moderkageløsning. Efterfølgende delte hun på sin Instagram-profil nogle meget sårbare billeder fra sygehuset, der endte med at gå verden rundt.

En tatovering til Jack

En måned efter tabet har Chrissy Teigen nu delt et billede af sit håndled på sin Instagram Story, hvor man kan se navnet "Jack" skrevet med kursiv, skriver Refinery29.

Chrissy Teigen har også delt billedet af tatoveringen til ære for sin afdøde søn på Twitter, og det har affødt flere positive kommentarer fra andre, der har mistet et barn - og som har fået lavet en mindetatovering.

"Det her er min, min lille engel." skriver en Twitter-bruger og viser en tatovering af to babyfødder frem.

"Jeg gjorde det samme med min lille babys navn. Vi mistede ham i juli." skriver en anden, der har fået tatoveret navnet "Joseph" på armen.

En Twitter-bruger skriver til Teigens billede, at hun i 13 år har forsøgt at finde den helt rigtige tatovering til at repræsentere hendes dødfødte søn. "Jeg elsker din tatovering for Jack," skriver hun til hende.

Chrissy Teigen tilbyder hende herefter sin hjælp med at finde det rigtige design.

Et personligt minde

Ifølge rådgiver og fertilitetslæge Cindy Duke kan en tatovering fungere som mere end blot et personligt minde om den afdøde.

- Alt efter hvor tatoveringen er placeret, kan den også fungere som en samtalestarter for de forældre, der ønsker at bruge tatoveringen og mindet om den afdøde til at hjælpe andre med at huske på, at det er okay at sørge, siger hun til Refinery29.

- Den hjælper med at nedbryde tabuer, samtidig med at den understreger smerten ved tabet.

LÆS OGSÅ: 9 gange kendte afslørede deres graviditet på en ... alternativ måde

For Chrissy Teigen og John Legend har det været en vigtig del af deres sorgproces at dele, hvad de har gået igennem.

På den måde har de været med til at nedbryde flere tabuer og hjælpe andre med at komme gennem smerten i at miste et barn.

Det har de blandt andet gjort ved at dele en række sort/hvide-billeder fra sygehuset, som viser en af de mest sårbare situationer, man som forældre kan befinde sig i.

”Vi er i chok og føler en dyb sorg, som man aldrig oplever – kun hører om. Det var ikke muligt at stoppe blødningerne og give den lille baby den væske, han havde brug for, til trods for pose efter pose med blodoverføringer. Det var bare ikke nok”, skrev Chrissy Teigen på sin Instagram-profil.

Derfor delte jeg billederne

Efter Chrissy Teigen valgte at dele de sårbare billeder med sine 33 millioner følgere på Instagram, blev parret mødt med en del kritik fra flere Instagram-brugere, der mente, at billederne var upassende.

Efterfølgende skrev Chrissy Teigen et essay, hvori hun beskrev tabet af sit tredje barn og samtidigt forklarede, hvorfor hun og John Legend valgte at dele billederne.

– Jeg havde bedt min mor og John om at tage billeder, uanset hvor ubehageligt det ville være. Jeg forklarede en meget tøvende John, at jeg havde brug for dem, skriver Chrissy Teigen i sit opslag.

I sit essay forklarer hun også, at John Legend hadede, at billederne skulle deles, fordi det ikke gav mening for ham. Men hun havde brug for at gemme øjeblikket for evigt.

- Jeg vidste helt bestemt, at jeg havde brug for at dele historien.

– Jeg kan ikke beskrive, hvor lidt jeg går op i, om I hader billederne. Hvor lidt jeg går op i, at I ikke ville have gjort det. Jeg gennemlevede det, jeg valgte at gøre det, og mere end noget andet er de her billeder ikke for hvem som helst, men for dem, som har oplevet lignende eller er nysgerrige nok til at undre sig over, hvordan det føles, skriver hun.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også