Liv
21. oktober 2019

Chefredaktøren: Snup en slapper

At kende sig selv til bunds kan løse mange mysterier. Signe Nordstrand, som du kan læse en artikel med i det nye nummer af Psykologi, opdagede, at hendes hang til at spise kanelgifler, krydderboller, frossen marcipan og slik nok til en hel familie i sofaen i virkeligheden handlede om, at hun trængte til at være alene. Hun vidste ikke selv, at hun var introvert. Og det at spille mere udadvendt, end hun var, var med til at udløse en spiseforstyrrelse.
Af: af Christina Bølling
christina bølling
Da Psykologis journalist Thora Bruun Makita interviewede den buddhistiske munk Yongey Mingyur Rinpoche til en artikel i det nye Psykologi, opdagede hun, at han pludselig sad med lukkede øjne og mediterede, mens hun for et kort øjeblik bladrede i sine papirer. Den oplevelse var Thora glad for, for hvis ikke en buddhistisk munk skulle kunne tage sig en slapper nu og her og lige tune in, hvem skulle så? He walks the talk. En anden, der også gør det, er kriminalreporter Marie Louise Toksvig. I det nye Psykologi fortæller hun om sin skilsmisse. Hun blev mødt med et forslag fra sin offentlig kendte mand om, at de skulle gå ud i medierne og sige ”vi er blevet enige om at blive skilt”, men sandheden var, at de slet ikke var enige. Hun elskede stadig ham. I interviewet fortæller hun, at hun i dag hverken er bitter eller ulykkelig. Og det er ikke bare noget med, at hun ikke vil kaldes bitter. Hun kommer med flere (selv)værdige forklaringer på, hvorfor hun ikke er blevet det. En af dem er, at hun ikke tænder på ikke at blive valgt, så hun mistede interessen, da hendes mands kærlighed svandt ind. At kende sig selv til bunds på den måde kan løse mange mysterier. Signe Nordstrand opdagede, at hendes hang til at spise kanelgifler, krydderboller, frossen marcipan og slik nok til en hel familie i sofaen i virkeligheden handlede om, at hun trængte til at være alene. Hun vidste ikke selv, at hun var introvert. Og det at spille mere udadvendt, end hun var, var med til at udløse en spiseforstyrrelse.
Og nu vi er ved selverkendelse. Så er Danmarks venligste mand fra DR’s populære program ”Kender du typen”, Flemming Møldrup, den første mand, jeg har hørt kende til det psykologiske begreb tilknytning og oven i købet omtale det som ”attachment parenting”. Han er heldigvis mand nok til at indrømme i det nye Psykologi, at hans pylren om datteren Yoko nok var medvirkende til, at han og moren blev skilt. Det er sgu sejt. Og så håber jeg, at du kan tune in med Yongey Mingyur Rinpoche i dette nummer af vores dejlige magasin. God læselyst Christina Bølling Chefredaktør FÅ ET SMUGKIG I DET NYE NUMMER AF PSYKOLOGI I GALLERIET HERUNDER

Læs mere om:

Læs også