https://dk-femina-backend.imgix.net/media/article/camilla_lorentzen_proeverum.png
Liv

Camilla prøvede bukser i størrelse 40 - og fik sig lidt af en overraskelse

3. december 2020
af Malin Gaden, kk.no
Foto: Screenshot fra Instagram, privat
"Du får så meget mere igen, hvis du køber tøj, der passer, end hvis du køber tøj i den ”rigtige” størrelse," siger Camilla Lorentzen. Hun vil skammen omkring størrelse til livs.

Norske Camilla Lorentzen bruger sin Instagram-profil til at sprede kropspositivisme.

”Selvom jeg ikke er helt sikker på, hvad meningen med livet er, er jeg ganske sikker på, at det ikke er at jage en sixpack, en stor bagdel eller en flad mave,” er en af de tekster, hun har skrevet på sin Instagram-profil @camillialor.

https://dk-femina-backend.imgix.net/72849777.jpg

”Selvfølgelig er det vigtigt at spise sundt, træne hårdt og nå dine mål, babe, og jeg hepper på dig hele vejen til målet, bare lov mig at du ikke glemmer, at leve det eneste liv du har, bare fordi du vil ændre den størrelse, der står på mærket i din sweater,” fortsætter hun.

Nu har hun valgt at tale om netop det. Tøjstørrelser. Da Camilla Lorentzen lagde en video fra prøverummet på sin Instagram-profil, fik den stor opmærksomhed.

Artiklen fortsætter efter opslaget.

Her ser vi hende i et prøverum, mens hun prøver bukser i, hvad hun tror, er hendes størrelse. Hun prøver bukserne på en efter en i størrelse 40, men det skulle vise sig ikke at være så let, som det lyder.

Nogle af bukserne passede, mens andre var helt håbløse at få på. En oplevelse hun sikkert ikke står alene med.

- Jeg havner i sådan nogle situationer hele tiden! Og ikke bare i butikker, men også når jeg bestiller ting på nettet. En størrelse varierer ikke bare mellem leverandører, men også i samme butik, siger Camilla Lorentzen.

null

Tøjstørrelser er vanskeligt for mange

Hun fortæller, at hun valgte at lave videoen for at vise, at det, at man må gå en størrelse op eller ned, er helt normalt.

LÆS OGSÅ: Sofie Lassen-Kahlke: "Der er mange skønhedskirurgiske ting, jeg ikke forstår"

- Det med tøjstørrelser er noget, der er vanskeligt for mange af forskellige årsager. Det, at man bliver nødt til at gå en størrelse op for at finde tøj, der faktisk sidder godt, er for mange en dårlig oplevelse, siger Lorentzen og fortsætter:

- Det er let at føle en slags skam over, at man ikke har formået at holde den størrelse, man burde passe ind i. Eller det, at man ikke passer ind i sin normale størrelse, er et slags bevis på, at man er en total fiasko. Men sandheden er jo, at størrelser varierer fra butik til butik og fra mærke til mærke, og at ingen af os ER en størrelse!

Vores buksers pasform varierer

Videoen, Lorentzen har lagt ud til sine 100.000 følgere, er blevet taget imod med åbne arme. Hun fortæller, at tilbagemeldingerne udelukkende har været positive.

”Tak, havde brug for den påmindelse!!”

”HerreGUD du er en livsglæde!!! Tak for at du deler!”

”Jeg plejer aldrig at kommentere på ting, men nu må jeg bare. Du er så herlig og et stort forbillede både for voksne og teenagere – Respekt!”

"Truuuue! Har bukser i alt fra M til XXL. Tøjstørrelser er så uforudsigelige, vi har bare brug for noget, der passer, og som vi har det godt i!"

- Jeg tror, det er rart for de fleste at vide, at de ikke er alene om det, de føler og oplever i sådan en situation. Det er frigørende at indse, at man faktisk ikke er alene om de tanker, man har, og det er utrolig dejligt at kunne bidrage til netop det.

- Ud fra kommentarfeltet og personlige beskeder tror jeg i hvert fald, at der nu er nogle piger derude, som er lidt bedre rustet til at takle prøverummets udfordringer.

LÆS OGSÅ: Skuespiller Lise Pleidrup er tykaktivist: "Man skal aldrig lære, at ens krop er dårlig"

Hun siger også, at hun valgte at lægge videoen op for at minde kvinder om, at de altid vil være dem selv, uafhængigt af hvilket mærke eller hvilken størrelse, de vælger at klæde sig i.

- Forhåbentlig kan man have det med sig i baghovedet, næste gang man shopper. Du får så meget mere igen, hvis du køber tøj, der passer, end hvis du køber tøj i den ”rigtige” størrelse. Hvad den er, spiller INGEN rolle. Du er alligevel dig, og det er mere end nok.

I videoen ser vi Lorentzen i prøverummet hos den svenske tøjkæde H&M. Men influenceren understreger, at dette gælder for de fleste butikker — både fysiske og dem på nettet.

I en mail skriver Thea Kjendlie, presseansvarlig i H&M i Norge, følgende:

- Som Camilla viser i videoen, er det rigtigt, at pasformen på vores bukser varierer, for eksempel har vi et snit, der er løst, tætsiddende, almindeligt osv. Vi er enige i, at det ikke betyder noget, hvilken størrelse der står inde i bukserne. Det vigtige er at finde nogle bukser og en pasform, du har det godt med.

- Jeg er helt enig med H&M, siger Camilla Lorentzen og fortsætter:

- Det vigtige er, at man finder en pasform og en størrelse, der føles godt at have på. Med det sagt: Måske der kunne hænges en plakat op i prøverummet, hvor man minder kunderne om det?

- Vi tænker, at det er et godt input, og vi tager det med os. Vi er glade for alle ideer og tilbagemeldinger, vi får, siger Thea Kjendlie.

Denne artikel blev oprindeligt udgivet på KK.no

Læs også