Kristine Sloth
Underholdning

YouTuberen Kristine Sloth: "Vi har fat i de unge"

26. oktober 2018
af Josefine Gammelgaard
For 5 år siden satte Kristine Sloth sig ned foran kameraet og var sig selv, 155 cm høj, med lidt tykke kinder, og sagde, at menstruation var menstruation. Det var lige dét den unge generation manglede, for pludselig havde hun 10.000 følgere
Den perfekthedskultur, som herskede fem år tilbage i tiden på de sociale medier, har nok været mere ekstrem, end nogen forælder kunne have forestillet sig. Da Kristine Sloth som 14-årig begyndte at lægge videoer af sig selv på YouTube, fandtes der fremmedord for, hvordan éns ben skulle se ud.
– Det var naturligt for mig at være ærlig, men det var meget atypisk på det tidspunkt. Jeg satte mig bare ned foran kameraet og var mig selv, 155 cm høj, med lidt tykke kinder, og sagde, at menstruation var menstruation. Jeg tror, den unge generation manglede dét, for pludselig havde jeg 10.000 følgere, siger Kristine. Nu er det tal vokset til 360.000! Kristine er bevidst om, hvor mange unge mennesker der ser med, selv om det at blive stoppet på gaden er blevet en hverdagsting. For hende er det kun positivt, at unge mennesker får så meget ud af hendes videoer. LÆS OGSÅ: 10 youtubere, dine børn følger (som du får point derhjemme for at kende!) – Jeg går meget op i, at du går fra min kanal med en positiv vibe og ny viden. Du kan bruge din tid på andre sociale medier, som ikke giver dig selvtillid og selvværd. Der findes så meget indhold på YouTube, som er lærerigt og giver unge mennesker stof til eftertanke. Det er hardcore viden, som mange unge ikke finder andre steder. På min kanal finder de f.eks. viden om børn og unge kvinder i Afrika. Jeg er meget bevidst om mit talerør, og hvad jeg kan med det. Opgaven er fuldført For to år siden blev Kristine kontaktet af Plan Danmark om et samarbejde. Hun blev ambassadør, fik sit eget fadderbarn og har siden været på rejser til både Kenya og Uganda for at filme tilstandene.
– Overraskende mange har skrevet til mig efter Afrika-videoerne. Fem forskellige piger har skrevet til mig: ”Hej Kristine, jeg har valgt at bruge mit sabbatår på at tage til Kenya og se, hvordan det er at være kvinde dér, har du tips og tricks?”. Det er helt enestående, at det rykker så meget i folk, at de selv vil derned og gøre en forskel. – Specielt de yngre piger kommer hen til mig på gaden og fortæller, at de er begyndt at slukke for vandet, mens de børster tænder. Lige dér synes jeg, min opgave – hvis jeg har sådan en – er mere end accomplished. Mødre og skolelærere takker mig faktisk også ofte – fordi det er så unikt, at jeg har fat i de her unge mennesker, som andre medier har rigtig svært ved at nå ind til. Det er jeg meget taknemmelig for. Kristine Sloth, 19 år, selvstændig influencer og indehaver af YouTube-kanalen Kristine Sloth, hvor hun har videoblogget siden 2013. Har over 200.000 følgere på YouTube og over 360.000 på Instagram. Bor i København med sin roomie Mathias.

LÆS OGSÅ: Youtuberen Julia Sofia droppede ud af gymnasiet: ”Der er jo ikke nogen Team Danmark-ordning for folk i den kreative branche”

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også