Mads og chokolade-globussen fra helvede
Den store bagedyst

Yikes! Vi ville også tisse i bukserne ved synet af chokolade-globussen fra helvede

5. november 2021
af Kristine Enevold Villadsen
Foto: DR
I denne uge af Bagedysten tog deltagerne os med på en tiltrængt ferie til varmere himmelstrøg. Og så blev det tempereringen af chokolade, der for alvor afgjorde konkurrencen.

Har vi ikke alle lidt udlængsel efter corona-nedlukningen sidste vinter?

Måske var du heldig at komme på sommerferie i år, men flere af os har ikke været ude at rejse siden engang i 2019.

Heldigvis, så kunne deltagerne i denne uges afsnit af Bagedysten tage os med til blandt andet Brasilien, Guatemala, Montenegro og Italien i den første udfordring.

Konkurrencens yngste deltager, Johanne, kæmpede i denne udfordring med en skilt creme - muligvis sæsonens første - men alligevel lykkedes det hende at få cremen samlet til en… konfektagtig konsistens. Knap så heldigt.

Og så lavede gymnasielæreren Anna-Kathrine en kage, vi aldrig har hørt om før: Nemlig ”Tres Leches”, der betyder ”Tre slags mælk”.

Den store bagedyst sæson 10

Det lød umiddelbart ikke lækkert, da vi hørte, at kagebundene skulle gennemvædes med tre forskellige slags kondenseret mælk, men Markus Grigo var imponeret over den mælkede kage.

Den halve chokolade-globus

I denne uge steg den hemmelige udfordring i den grad i sværhedsgrad efter sidste uges rugbrødsmadder i marcipan.

Der skulle (gudskelov) ikke formes mere rullepølse i marcipan-modellervoks, men derimod skulle der tempereres chokolade til den store guldmedalje.

Sidste års vinder, Mads, der gang på gang mestrerede chokoladetempereringen, havde kreeret en halv chokolade globus, som indeholdt tre forskellige mousser og en nøddebund.

Hvis vi troede, at deltagerne var blevet traumatiseret efter Emils vertikale roulade, så toppede Mads altså med den blankt tempererede chokoladeglobus.

Den store bagedyst sæson 10

Til vores store overraskelse fik alle deltagerne den runde chokoladeskal ud af formen. Og måske også til Timm Vladimirs store overraskelse, der råbte et høj ”JA TAK!” for hver skal, der slap fri fra formen.

Desværre havde Tilde problemer med moussen, der ikke havde sat sig og flød ud af chokoladeskallen.

På billedet nedenfor kan du se en anden af Mads’ imponerende chokolade-kreationer.

Badedyret Ella var på besøg

Vi kunne se presset stige hos den ellers altid rolige Tilde efter en fejltempereret chokolade i første udfordring og en løbende mousse i den hemmelige.

Sidste uges mesterbager vidste godt, at hendes mesterværk skulle sidde lige i skabet i denne uge, for at hun kunne blive i konkurrencen.

Tilde gik også ind til udfordringen med fornyet energi og med sit badedyr Ella under armen. Ella er en oppustelig pink flamingo, som Tilde har med på alle sine badeferier.

Den store bagedyst sæson 10

Og selvfølgelig skulle ugens mesterværk, inspireret af deltagernes bedste rejseminder, dedikeres til Ella. Desværre bøvlede hun igen med tempereringen af chokolade og en glaze, der var blevet gummiagtig.

Derimod imponerede teltets to mandlige deltagere med deres mesterværker i denne uge. Frederik havde både styr på mousser, glaze og chokoladen i hans franske mesterværk.

Og vi fik også lyst til at sætte tænderne i SæÞórs Skagens-inspirerede kage med flødebolleskum!

Den store bagedyst sæson 10

Vi kommer til at savne dig, Tilde!

Vi har tidligere sammenlignet Frederik med sidste års vinder Mads. Og måske går vi ikke helt galt i byen med den antagelse?

Frederik fik nemlig endnu engang mesterbagerforklædet på baggrund af flotte chokoladekreationer og perfekt tempereret chokolade.

Selvom vi var vilde med Tildes pink flamingo-kage, var det altså hende, der måtte forlade bageteltet i denne uge.

Vi kommer til at savne dine fantastiske lyserøde kreationer, Tilde. Dem var du en sand mester til at lave!

Den store bagedyst sæson 10

Læs også