https://imgix.femina.dk/media/fb46fb0aac3e4926abab7508494df248.jpg
Underholdning

Uffe Buchard: ”Jeg var for selvfed”

13. april 2011
af Susse Wassmann
Foto: Tom Lindboe
– Efter at jeg er fyldt 40, synes jeg, mit liv har været ret besværligt. Det er først nu, jeg lærer mig selv rigtigt at kende, og det er både skræmmende og fedt, siger Uffe Buchard. Mød modepioneren i en anderledes samtale, der overhovedet ikke handler om mode.

Blå bog

· Uffe Buchard, 44, har siden 1997 været kreativ direktør i modebureauet Grenaabuchard, som han ejer sammen med Kim Grenaa. Derudover udgiver de magasinet DANSK og står bag Dansk
Fashion Award.

· Siden han skiftede karrierespor og droppede Handelshøjskolen har Uffe Buchard uddannet sig til frisør og makeupartist. Han har været studievært på TV2 og TV3, moderedaktør på Eurowoman, skrevet om mode og stil for JyllandsPosten, Bo Bedre og Politiken og har sin egen klumme i Elle. I dag er Uffe Buchard fast modekommentator i "Go'morgen Danmark" og fast del af panelet i P3's "Mads og monopolet".

· Uffe Buchard har i to år dannet par med Jens Løkke - parret bor dog stadig hver for sig.

Historien om Uffe Buchard er historien om en lille tyk og indesluttet dreng fra Sønderjylland, der hellere ville sidde i sin mors seng og spise Nutellamadder end lege med klassekammeraterne. Ikke fordi han var ked af forældrenes skilsmisse eller traumatiseret - han var bare sådan. Et anderledes barn. Skrøbelig og nervøs, men samtidig med en indre råstyrke, som nægtede at lade sig kue.

Forvandlingen
Da han blev 18, skete der noget.

- Min store drøm havde altid været at komme på et udvekslingsophold, og midt i 2. g fik jeg lov til at tage til Australien og gå på privatskole et år. Og det var nok det vigtigste år i mit liv. Der skete en gevaldig udvikling med mig - fra at have været den stille og indadvendte dreng blev jeg pludselig totalt højtråbende og avantgardistisk.

På rette hylde
Uffe besluttede sig for at tage til London og stå i lære på hotel og besluttede sig for, at han ville være hoteldirektør, som vendte næsen hjem for at gå på Handelshøjskolen. Men der var bare et eller andet i Uffe, som blev ved med at røre på sig.

- Det var den dér kreativitet, som blev ved med at poppe op. Jeg skulle et eller andet med den, kunne jeg mærke. Så en dag gik jeg ind til Monroe, som var den absolut hotteste frisør på det tidspunkt, og spurgte, om jeg måtte komme i lære dér. Det var første gang, jeg virkelig oplevede at lande på den rigtige hylde.

Fra hetero til homo
Det var også på det tidspunkt, Uffe begyndte at have mandekærester.

- Jeg kunne lige så godt have besluttet mig for at være til kvinder. For mig var det en beslutning om en frihed, om at give mig selv plads til at bruge min tid på karrieren. Alt det dér med at flytte sammen og skabe familie, det interesserede mig simpelt hen ikke.

Jeg var alt for selvfed
Og så gik det stærkt. Den unge avantgarde- dreng blev voldsomt populær i salonen, og da kunderne også omfattede TV mennesker, landede Uffe pludselig som vært i modeprogrammet "DeLuxe".

- Hey, jeg kunne gå på vandet, jeg var verdensstjerne! Når jeg ser tilbage på det tidspunkt i mit liv, kan jeg slet ikke genkende mig selv. Jeg var alt for selvfed ... Jeg vadede fra den ene succes til den anden fortæller Uffe, som havde alt for travlt med at promovere sig selv til at tage sig af sine gode gamle venner.

- Jeg mistede en masse venner på den konto - jeg tror ikke, de kunne holde mig ud længere.

De indre kampe
I dag er Uffe modedirektør i eget firma sammen med ekskæresten og soulmaten Kim Grenaa.

Selvfølgelig er mit højeste mål at være lykkelig, og det synes jeg faktisk, jeg er tit. Men efter at jeg er blevet 40 - uden at det har noget med tallet at gøre - synes jeg, at mit liv har været ret besværligt. Jeg har hele tiden de dér indre kampe: Kan jeg danse, når jeg går på natklub, eller er jeg blevet for gammel? Burde jeg ikke blive lidt mere seriøs i forholdet til min kæreste?, smiler Uffe, som selv føler, at han befinder sig i en proces, hvor han er ved at lære sig selv at kende.

Relevante links

Interview med Paprika Steen

Interview med prinsesse Marie

Køb fint tørklæde i feminashoppen.dk

Læs også