https://imgix.femina.dk/media/article/1434-jacob-riising.png
Underholdning

Tv-værten Jacob Riising: Jeg insisterer på at ha’ det sjovt

25. august 2014
af Susse Wassmann, redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Petra Kleis
Jacob Riising har været alle børns yndlingsvært i årevis, og selv insisterer han også på at have det sjovt i alt, hvad han foretager sig

Som 14-årig søgte Jacob Riising ind som erhvervspraktikant på den daværende Kanal 2. Skolen interesserede ham ikke, så han brugte al sin tid på tv-kanalen, og det lønnede sig. Han debuterede som kamelrøv – afløser for bagdelen af den brune tøjkamel Johanna i børneprogrammet ”General Dryptud”, og rykkede siden da med museskridt opad i TV-branchen. At han har lavet børnefjernsyn i så mange år er da også usædvanligt, siger Jacob Riising.

- Det er jo lidt usædvanligt, at en på min alder stadig laver det samme – det er virkelig mange år efterhånden. Men jeg er ikke kommet sovet til tingene – jeg har hele tiden haft en langsigtet plan, så jeg har ikke haft travlt med at komme på skærmen. Og så har jeg insisteret på at have det sjovt. Det gør jeg i det hele taget – også privat. Og jeg gør også noget for at kunne leve på den måde. Hvis der er noget, der ikke fungerer i min hverdag, så får jeg det fikset. Åhr, hvor lyder det helligt! Men det er sådan, jeg har det.

LÆS OGSÅ: Manu Sareen fik stress – læs, hvordan han oplevede det

Får tingene ud af verden

Du rydder din vej for problemer?

Ja. Hvis nu min kone for eksempel siger til mig, at hun er irriteret over, at jeg ikke ser, at der skal gøres rent, og at det hele tiden er hende, der skal gøre opmærksom på det, så sørger jeg for, at der kommer en og gør rent. Og betaler de penge, det koster.

Du gør det ikke selv?

Nej, det gider jeg ikke, hehe. Men jeg sørger for at få tingene ud af verden – derfor er jeg meget sjældent irriteret. Jeg har altid over 20 punkter på min to do-liste – også ikke-praktiske ting. Som at huske at ringe til en, hvis vores venskab er ved at glide ud. Jeg kan enormt godt lide struktur. Og har også mange enormt mange Excel-ark. Det skulle man jo ikke lige tro om mig, vel? Men jeg gider ikke det dér med at tage den på charmen. Jeg er meget tjekket og struktureret, siger Jacob Riising.

LÆS OGSÅ: Ibi Støving skal giftes lige om lidt. Læs, hvorfor det føltes så rigtigt at sige ja

Læs også