https://imgix.femina.dk/media/article/1406_troels_lyby_sex_skal_vaere_dyrisk.jpg
Underholdning

Troels Lyby: Sex skal være dyrisk

6. februar 2014
af Tine Bendixen, redigeret af Charlotte Hallbæck
Den 47-årige skuespiller synes, at sex er alt for pænt i dag. Han savner, at både mænd og kvinder kan være lidt mere dyriske

I ”Klassefesten 2 – Begravelsen” spiller Troels Lyby rollen som rockmusikeren og dameforføreren Thomas, der kan dét der med damerne. Men i virkeligheden føler han sig mere som Nikolaj Kopernikus’ rolle som den korrekte forstadsægtemand Niels. Det afslører han i denne uges FEMINA.

LÆS OGSÅ: Lakridskongen Johan Bülow mener, der er kæmpe forskel på mænd og kvinder

- Den her familiefar, hvor der skal være orden på sagerne og cykelhjelmen, og det hele korrekt. Hele hans tirade om: ”Jeg gør alt, jeg bager også boller, og jeg har også god sex med hende, og hun har da fået mindst lige så mange orgasmer, som jeg har.” Altså hele det der korrekthedsbillede. Ligestillingslort. Som er ENORMT usexet. Der kan jeg i og for sig godt forstå min karakter Thomas, som siger til Niels: ”Ahr, du skal give hende en svingtur for helvede. En rusketur. Fuck nu det andet!” Hvis man snakker om seksualitet, så er det jo også noget med at SE, hvor den anden er, eller hvad den anden kan lide. Det skal ikke være ud fra principper. Det skal jo være noget dyrisk. Noget indre … der kommer … ud … altså … Den seksualitet savner man måske i dagens mænd, siger Troels Lyby.

LÆS OGSÅ: Lars Ranthe scorer sin kone – hver dag!

Kvinder kan være lige så dyriske

På samme måde har han det med kvinder. Troels Lyby hørte noget interessant i radioen om kvinders seksualitet. At mange mænd har opbygget en præstationsangst i sengen, fordi de er opdraget til at tro, at kvinder kan gå i stykker:

- I skolens seksualundervisning blev vi tudet ørene fulde med, hvor følsom og skrøbelig og særlig en kvindes seksualitet er. Man skulle være MEGET forsigtig omkring en kvinde. Kvinder er jo liderlige på en meget meget FIN måde i forhold til mænd. Og DET skulle respekteres. Altså … ha ha! Det er kraftedeme langt ude. Man hører så meget om kvinders helt mystiske seksualitet. Så som mand skal man næsten være doktor for at have sex med en kvinde i dag. Man skal i hvert fald være zen master og tantramester. Det er lidt komisk. For mig har det INTET med seksualitet eller dyrisk tiltrækning at gøre. Hvorfor skulle kvinders seksualitet være så fesen? Den kan vel være lige så dyrisk og lige på og rå som mænds kan være, siger Troels Lyby til FEMINA.

Læs også