https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/taet-paa-dig/2012/08/1234-trine-dyrholm/1234-trine-dyrholm-selvtillid-art.jpg
Underholdning

Trine Dyrholm om karrieren: Børn er ingen hindring

23. august 2012
af Susse Wassmann Redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Tom Lindboe
Selvom Trine Dyrholm har travlt med karrieren, ser hun ikke noget problem i at få det til at hænge sammen med et familieliv. Hun har for længst besluttet, at det at være mor skal ikke forhindre hende i at udleve de ting, hun gerne vil

Trine Dyrholm har knoklet som skuespiller, siden hun var ganske ung. og det har også resulteret i stor succes. For nogle år siden fik Trine Dyrholm cementeret sin status som én af Danmarks førende skuespillere, da hun medvirkede i Susanne Biers 'Hævnen', der trak over 400.000 i biografen. Nu er Trine Dyrholm aktuel i endnu en Susanne Bier-film - 'Den skaldede frisør', hvor hun spiller overfor Pierce Brosnan. Men kan man få en succesfuld karriere til at hænge sammen med et almindeligt familieliv?

Børn - ingen hindring
Trine Dyrholm blev for tre år siden mor til en lille dreng, som hun har sammen med koreografen Nicklas Bendixen, men parret er for længst blevet enige om, at det i deres parforhold er i orden at få udlevet de ting, de gerne vil. Også selvom de har fået en søn.

- Jeg kan godt finde ud af at være væk fra mit barn. Det at være mor er ikke noget, jeg har lyst til skulle forhindre mig i at udleve de ting, jeg gerne vil. Der er da nogle ting, jeg vælger anderledes i forhold til at have fået et barn, fordi jeg gerne vil være sammen med ham. OG min kæreste. Men jeg har det sådan, at vi må løse problemerne efterhånden som de kommer. Og sådan har min kæreste det også. Han har super travlt i perioder, og så må vi hive familie og barnepiger og alt, hvad vi kan trække på, ind. Det bruger vi en del af vores løn på, og det var noget, vi meget hurtigt var enige om at prioritere, siger Trine Dyrholm.

Du kan ikke leve lånt tid
Det lyder som om, I er gode sammen, dig og din kæreste?
- Ja, det er vi. Det, jeg sætter pris på i et forhold, er, at man giver hinanden fri til at få udlevet de ting, man gerne vil. At man har hver sit liv og så et fælles liv. Og at man hjælper hinanden til at få tingene til at gå op. Det tror jeg er meget vigtigt i forhold til, at vi lever i en tid, hvor begge parter gerne vil både arbejde og være familie.

- Og jeg synes, jeg har et liv lige nu, som fungerer rigtig fint i forhold til at være mig og gøre de ting, jeg gerne vil - og så være i et fællesskab med en familie. Der er selvfølgelig udfordringer, ting, der slås i én, og som man skal se at få løst hen ad vejen. Men jeg har aldrig kunnet se problemet i at gøre en masse ting, fordi man har børn. Jeg var selv et barn, der var med alle mulige steder, når mine forældre var ude at optræde med deres kor, og det var da ikke noget problem.

Du er ikke en pylret mor?
- Nej, det er jeg ikke. Men jeg kan godt bruge enormt meget tid på at BEKYMRE mig om alt muligt. Når man får et lille barn, bliver man jo offer for en ny form for sårbarhed, ikke? Så er der én mere, man kan miste her i livet, og gør man det nu godt nok? Åh, der er da så meget! Jeg er også lige fyldt 40, og så følger der jo nye refleksioner med. Over liv og død, og hvad har vi ...
Men jeg er rigtig glad for, at jeg synes, jeg har brugt min tid godt. Jeg har det ikke sådan, at jeg tænker: Åååh nej, hvor er der mange ting, jeg ikke har fået gjort! Det er godt at leve her og nu og få det ud af dit liv, du skal, mens du er her. For du ved jo ikke, hvornår du smutter. Du kan ikke leve på lånt tid. Det er her og nu, siger Trine Dyrholm.

Den skaldede frisør har premiere i biografer landet over den 6. september.

Læs også: Trine Dyrholm: Følte ikke hun havde nok at byde på

Læs også