https://imgix.femina.dk/media/97a7bb196c244318982b45d8742bb2e5.jpg
Underholdning

Tina Lund: Far er min bedste ven

14. januar 2010
af Nadia Louise Kristensen
Foto: Camilla Hey, All Over
Tina Lunds far har ikke bare været hendes far – han er også hendes træner, manager, bedste ven og kan også være det lille eller store spark bagi, når hun skal holde fokus på sin karriere

Tina Lund

Født i 1981.
Begyndte som niårig.
Har indtil videre vundet 10 danmarksmesterskaber i ridebanespringning - det første som 11-årig. Har vundet tre nordiske mesterskaber og har også et enkelt år vundet europamesterskabet.
To gange har hun vundet World Cup.
I 2008 fik hun en andenplads i en helt anden disciplin - nemlig " Vild med dans" på TV2.

Tina Lund er hele Danmarks ridepige - og dansemus. Men i hendes forældres hjem så langt ude på landet, at gummistøvler er et must, er hun mere ridepige end dansediva. Siden hun kastede sig op på sin første pony, har hendes far haft en altafgørende betydning for hendes liv.

Snakker kærlighed med far
Tina Lund bruger dagene på at træne og passe det stutteri, hun driver sammen med sin far. Hun ser sine forældre hver dag, og lige nu bor de også under samme tag på en gård nord for København. Hvad angår forholdet til hendes far, så er han den mest centrale figur i hendes liv. - Han er min chauffør, min manager og min bedste ven. Hvis jeg er ked af det, så er det ofte ham, jeg snakker med. Jeg snakker for eksempel godt med min far om kærlighedsproblemer, siger Tina Lund.

Flemming Lund

Født i 1952.
Tidligere fodboldspiller.
Han spillede 24 kampe for det danske landshold i perioden 1972-1979.
Han har spillet for den danske klub B 1903, de tyske klubber Rot Weiss Essen og Fortuna Düsseldorf samt for en lang række amerikanske hold.

Arvede fars sportsgen
Tina Lund var bare ni år, da hun med sin fars hjælp og opbakning startede med at ride. To år efter vandt hun sit første danmarksmesterskab og fik endda en plads i Guinness´ Rekordbog - for hun var den yngste nogensinde til at få den titel. Den lille Tina havde arvet faderens sportsgen. Han spillede fodbold professionelt. Men det var ikke uden ofre, Tina red sig ind i en karriere som professionel rytter. Hendes far sad på sidelinjen og måtte indimellem minde hende om, at hun ikke kunne få det hele. - Nogle gange har jeg syntes, at han var tarvelig, siger Tina.

Trænede hende i Vild med dans

Tina føler egentlig heller ikke, at hun er gået glip af noget, selv om børnefødselsdage, lejrskole og fester har været få i hendes barndom og ungdom. - Jeg har fået en masse andre oplevelser. Men jeg kan godt savne, at jeg aldrig har haft et andet job end det her, fortæller Tina. Det var også derfor, hun i 2008 sagde ja til at være med i "Vild med dans". Tinas far sprang også straks ind i trænerrollen i danseprogrammet, og hans engagement har været med til at skabe hendes karriere og bragte da også Tina Lund og Tobias en andenplads i "Vild med dans" i 2008. - Jeg kan ikke lave noget, uden at min far prøver at hjælpe mig og støtte mig, siger Tina Lund.

Se også:

Saseline: Kærlighed gør blind og skør

X Factor 2010: Værtinde Signe Muusmann

Læs også