https://imgix.femina.dk/media/article/1505_thomas_hartmann_de_fleste_tror_jeg_bliver_bombarderet_0.jpg
Underholdning

Thomas Hartmann: De fleste tror, jeg bliver bombarderet med tilbud fra kvinder

29. januar 2015
af Charlotte Hallbæck
Mange tror, komikere scorer damer på stribe. Men for Thomas Hartmann er det gået ned ad bakke, siden han begyndte med comedy

- Gud! Du er sgu da egentlig meget rar!

Dén sætning har Thomas Hartmann hørt en million gange. For han er ikke typen, folk bare kan lide fra første sekund – eller time eller dag, for den sags skyld. Som han selv beskriver det, lider han af en ”fundamental mangel på likeability.” Det fortæller han i et interview i FEMINA i denne uge.

Det startede tidligt. I skolen var Thomas lillebitte – 156 cm høj og 52 kilo let, da han gik i 10. klasse – han var en nørd, og ikke god til de ting, man blev klappet på skulderen for i frikvartererne.

- Som barn var det svært for mig at se på, at en gut fra min klasse kunne blive tiljublet som den store helt, når han ikke engang kunne stave til bh, om så hans liv afhang af det ... bare han kunne sparke til en bold og altid havde det tjekkede mærketøj på. Det var der slet ikke budget til hjemme hos os. Så jeg forsøgte at opføre mig ordentligt. Det blev bare ikke honoreret, fandt jeg ud af, for pigerne var vilde med dem, der behandlede dem dårligt. Jeg var deres ven, ham, de sad og græd ud hos og brokkede sig over de andre drenge. Jeg har set den type portrætteret i SÅ mange romantiske komedier – jeg VAR Ross fra ”Friends”: The nice guy – ikke the bad boy.

LÆS OGSÅ: Hvordan er den perfekte kvinde? Læs sundhedseksperten Christian Bitz’ svar

Ikke noget scorejob

Og selvom Thomas er gået fra lille og splejset til virkelig pæn mand, så falder kvinderne – mærkeligt nok - stadig ikke i svime over ham.

– Kvinder er generelt ikke interesserede i mig. De fleste mennesker tror – med rette – at mit job er et scorejob, at jeg bliver bombarderet med tilbud fra kvinder. Det er det også for nogle – men jeg har oplevet, at det er gået stærkt ned ad bakke, efter at jeg er begyndt at lave comedy. Når jeg er på turné med mine mandlige kolleger, og vi tager den obligatoriske rundspørge: Hvem er single? Hvem er i forhold? siger jeg altid til dem, at det kan være ligegyldigt, for der er alligevel aldrig nogen, der lægger an på mig. ”Aaaj, det er noget vrøvl, det er, fordi du ikke ser det!”, siger de så. Men efter 14 dage giver de mig ret. Der er ikke nogen, der kommer hen og snakker med mig efter et job. Og tro mig: Jeg ville ændre det, hvis jeg kunne.

LÆS OGSÅ: De fleste mænd foretrækker en naturlig kvinde, siger ”Arvingerne”-skuespilleren Carsten Bjørnlund

For ærlig

Hvorfor er det sådan? Ifølge Thomas selv, er det ikke fordi, han ikke tør være sig selv – snarere tværtimod. Hans niveau af ærlighed er nok det tætteste, han kommer på en forklaring på folks forbehold mod ham.

– For eksempel i forhold. Hvis min kæreste foreslår noget, som jeg ikke har lyst til, men gerne vil gøre for hendes skyld, så er det det svar, hun får. Jeg vil da ikke bilde hende ind, at jeg har lyst til at tage på outlet-marked i Valbyhallen, hvis jeg ikke har. Så får jeg denne dér tilbage: ”Jamen, så er det bare ikke noget VÆRD, hvis du skal sige det til mig!”. Jamen, hallo! Så får du jo aldrig nogen idé om, hvad JEG har lyst til og ikke lyst til!, siger Thomas Hartmann til FEMINA.

LÆS OGSÅ: Kvinder skal have former!, siger Thomas Hartmann

Læs også