Underholdning

Susanne Bier: Jeg har ikke en ambition om at ligne en 22-årig

af redaktionen 17. februar 2015
foto: Claudi + Capion
Som international filminstruktør befinder Susanne Bier sig i en verden fyldt af smukke filmstjerner og høje skønhedsidealer. Men selv har den 54-årige stjerneinstruktør en ret afslappet til sit udseende

Årene er gået, siden Susanne Bier debuterede som filminstruktør for godt 24 år siden. I dag er Danmarks mest kendte filminstruktør 54 år gammel. Men selv om hun begår sig i en verden af blitz, gallakjoler og drømme om evig ungdom, er alder ikke noget, hun spekulerer særlig meget over. Det fortæller Susanne Bier i et interview med træningsmagasinet MOVE.

- Jeg har jo den alder, jeg har. Jeg er selvfølgelig opmærksom på, hvilket tøj jeg tager på. Jeg gider ikke gå i tøj, som ville være flot på en 25-årig. Jeg synes, det er skønt at have den alder, jeg har, og holde mig godt i forhold til den. Jeg har ikke en eller anden ambition om at ligne en 22-årig, siger Susanne Bier i interviewet.

- Jeg har da nogle gange sådan nogle åndssvage ting, som jeg tror, alle kvinder har. Som at man godt lige gad have nogle lange, flotte stænger og sådan noget. Jeg har nogle lidt korte ben og meget brede ankler, så der er visse typer kjoler og sko, som ikke rigtig går. Men ellers har jeg det fint. Jeg synes, min krop har det meget godt i øjeblikket, siger Susanne Bier.

Susanne Bier er i virkeligheden et lidt genert menneske og bryder sig ikke om at stå på den røde løber

Hvordan påvirker det dig, at du befinder dig i et miljø, hvor du hele tiden bliver konfronteret med Hollywoods idealer?

- Spørger du mig, om jeg nu har tænkt mig at få hele mit ansigt lavet om? Det tror jeg sgu ikke. Jeg tror, min familie ville blive sure, hvis jeg gjorde det. Hvis jeg kunne komme til at ældes som den britiske skuespiller Helen Mirren, som sikkert har fået lavet en lillebitte smule, men tilpas lidt til, at hun ikke ser anderledes ud – det ville jeg synes, var skønt.

Susanne Bier: Presset er stort i Hollywood

Til gengæld syntes hun ikke, det var fair, da skuespilleren Renée Zellweger sidste år skabte overskrifter i verdenspressen, fordi hun pludselig trådte frem på den røde løber med et helt nyt udseende.

Susanne Bier har brugt mange penge på børnepasning og husligt arbejde for at få sin hverdag til at gå op. Men forventningerne fra andre mødre kan være svære at tackle

- Jeg synes faktisk, Renée Zellweger bliver behandlet rigtig grimt, siger hun om den amerikanske skuespiller fra Bridget Jones-filmene.

- Det er tarveligt, for hvad forestiller de sig, når presset er så stort? Hold kæft, hvor er der meget pres på! For samtidig er der mange ondskabsfulde medier, der skriver om det, hvis hun bliver set på stranden med appelsinhud. Hvad skal hun gøre? Den kritik, hun bliver udsat for nu, mener jeg er et tegn på, hvor slemt det står til i miljøet omkring hende.  Det synes jeg er langt mere problematisk, end hvad hun har gjort ved sit ansigt. Det er da op til hende, siger hun.

- Problemet med den verden er, at den simpelthen er underlagt en helt vildt dyb usikkerhed. Alle de ting er jo et eller andet sted meget angstfyldte. Det er jo ikke specielt lystfyldt at føle, at man hele tiden skal leve op til noget andet, end hvad man er. Det er ikke sundt for sjælen, siger Susanne Bier til FEMINA.

Nikolaj Coster-Waldau er blevet international filmstjerne. Men han er stadig lige så vild med sin kone, som da han mødte hende for 17 år siden