https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/karriere-og-penge/2012/10/1243-susanne-bier-om-rigdom/1243-bier-rigdom-copy.jpg
Underholdning

Susanne Bier: Er ikke blevet rig på filmsuccesser

25. oktober 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Foto: Tom Lindboe
Selvom hendes film har solgt godt, er hun ikke blevet en velhavende kvinde

Der blev solgt 848.000 biografbilletter til kultfilmen 'Den Eneste Ene', hun har vundet en Oscar for filmen Hævnen, og 'Den Skaldede Frisør' trak hele 84.427 danskere i biografen den første weekend efter premieren, hvilket var en rekord.

Men det har alligevel ikke gjort den succesfulde filminstruktør Susanne Bier rig, forklarer hun til ugebladet FEMINA.

- Men jeg har det sjovt. Jeg har et godt liv. Penge har aldrig nogensinde været drivkraften for mig. Mine sidste mange film har været kommercielle successer, fordi jeg har været optaget af nogle historier, som har vakt resonans hos publikum. Det har ikke været, fordi jeg ville lave noget kommercielt, siger Susanne Bier til FEMINA.

Se Susanne Biers og en række store stjerners fantastiske Oscar-kjoler

Er ikke tilhænger af god smag
Selvom hun har produceret film, som er faldet i mange danskeres smag, stiller hun dog spørgsmålstegn ved, hvad god smag egentlig betyder.

- 'God smag' er på mange måder en forhindring for udvikling. Og på mange måder en ekstremt begrænsende og kedsommelig instans, fordi der ligger en masse vaner, fordomme, forsigtighed og tilbageholdenhed i 'god smag', som egentlig stopper mere, end det gør noget som helst andet. Jeg er ikke en uforbeholden tilhænger af god smag. Det mener jeg! I 'den gode smag' ligger der et enormt fravalg, og det fravalg kan være meget destruktivt, udtaler filminstruktøren.

Læs om denne afgørende ting, der fik kæmpe betydning for Susanne Biers liv

Læs også