stine bramsen
Underholdning

Stine Bramsen: Jeg havde aldrig troet, jeg ville møde en, jeg kunne elske så højt

26. november 2015
af Susse Wassmann, redigeret til web af redaktionen
foto Sigurd Høyen + All Over
Sangerinden Stine Bramsen har aldrig troet på den dybe, vedvarende kærlighed. Men så kom prinsen ind fra højre og slog benene væk under hende, og nu har hun både mand og barn

For bare nogle få år siden, havde sangerinden Stine Bramsen ikke regnet med, at der skulle passes en mand og en baby ind i billedet. Men nu er hun gift med Kasper Adsbøl og mor til Alfred på godt et år. Og faktisk havde hun egentlig haft et godt øje til Kasper længe.

- Jeg havde kendt Kasper et par år, for han er Anders’ (SG fra Alphabeat, red.) bedste ven. Jeg nød altid, når han var i rummet, og vi havde det begge to sådan, at vi blev glade, når vi vidste, at den anden for eksempel kom til en fest. Men vi havde vitterligt ikke selv opdaget, at der var mere imellem os, før alle andre havde, fortæller Stine, som på et tidspunkt tog sig sammen og inviterede Kasper på en rigtig date.

- Jeg tog ham med ind at se en kabaret, som min veninde var med i – sådan helt low-key, hvor han kom med hjem bagefter og drak en øl. Og da gik det op for ham, at vi havde helt vildt meget at snakke om. Han blev virkelig overrasket over, hvor godt han kunne lide mig, og hvor meget vi havde tilfælles. At han ikke bare syntes, jeg var lækker. Og så gik det bare stærkt, som det jo gør, når det er rigtigt.

”Jeg var ved at dø.” Sangerinden Mathilde Falch har altid været bevidst om, at hun var misbruger. I dag er hun kommet ud på den anden side og har lært at håndtere at have det svært.

I starten var Anders ikke helt glad for arrangementet.

- Jeg kunne godt mærke, at han var sådan: Ej Stine, den rører du bare ikke ved! Det var tanken om, at hans bedste ven og hans ”søster”, som jeg jo nærmest er, skulle ende galt. For jeg HAR jo ikke nogen særlig god track record, når det gælder forhold. Jeg havde aldrig haft et forhold, der varede længere end et år.

Hvorfor – er det dig, der er gået hver gang?

- Ja, jeg er kun blevet gået fra én gang, og den sved virkelig, fordi det altid plejer at være mig. Jeg har bare været pessimistiske Stine, som ikke regnede med nogensinde at finde en mand, jeg kunne holde ud. Og så ville vi nok gå fra hinanden, hvis der kom et barn. Jeg har virkelig ikke troet på det, erkender Stine.

(Artiklen fortsætter under billedgalleriet)

Det dér for evigt er svært

Hun er vokset op i Silkeborg – mest hos sin mor, da hendes forældre blev skilt, da hun var to et halvt. Dem kunne man jo meget nemt give skylden for Stines desillusionerede holdning til kærligheden, men så nemt er det ikke, mener hun.

- Det vil jeg ikke udelukkende beskylde dem for. Jeg havde rigtig mange kærester allerede i gymnasietiden, hvor jeg lynhurtigt fandt ud af, at det ikke var dét. Og så har jeg bare set folk omkring mig være utro hele tiden. Min oplevelse har helt klart været, at det var mere reglen end undtagelsen, at folk gik fra hinanden, og det fyldte rigtig meget i mit hoved, da jeg var teenager. Men jeg begyndte så småt at se, at der var faktisk var nogle, der fik det til at fungere – for eksempel havde drengene fra Alphabeat de samme kærester, al den tid vi var i London. Så jeg tænkte, at nå, okay, måske kan det godt lade sig gøre alligevel?

En skilsmisse efterlod Anne Sofie Espersen i granatchok. Læs, hvordan hun kom ud på den anden side

Alligevel var hun lidt tilbageholdende i starten af sit forhold til Kasper.

- Det var det der med at sige for evigt og sådan noget. Det havde jeg svært ved, og det provokerede Kasper. Men da vi havde besluttet os for at blive gift, overgav jeg mig. Og jeg sagde også i min bryllupstale til Kasper, at jeg helt ærligt aldrig havde troet, at jeg skulle møde en, jeg kunne elske så højt, som jeg elsker ham. Eller troet på, at kærligheden kunne føles sådan.

- Men jeg lærte i løbet af et års tid at sige: ”Jeg elsker dig”. Og jo mere, jeg overgav mig til ham, jo mere kærligheden overstrømmede mig, des mere troede jeg på, at det her ville vare ved. At Kasper virkelig var god for mig.

Jeg har fyret den max af

Stine Bramsen var ikke mere end 16 år, da hun kom med i Alphabeat, og siden har hun ikke bestilt andet end at stå på en scene og fyre den af, først som medlem af bandet og siden som solo-artist i eget navn.

- Jeg har fyret den max af, jeg har været ung og vild og levet på landevejen i 10 år, og det er nok derfor, jeg er så klar til det her familieliv. Jeg har så rigeligt fået udlevet den dér med, at jeg ikke ved, hvad der sker i morgen – nu er trygheden det, der giver mig overskud til alt det andet.

Og du får ikke klaustrofobi?

- Nej, det gør jeg nemlig ikke. Det var Kasper også helt vildt bange for, for det havde han jo hørt mig sige. Men det har jeg aldrig oplevet med ham. Selv om han spurgte mig, da vi var ude og kigge på villalejligheder: ”Får du slet ikke åndenød?”.

- Men jeg må bare erkende, at med den rigtige …, siger Stine og smiler med hele ansigtet:

- Dér ER der bare ingen åndenød.

Læs hele interviewet med Stine Bramsen i FEMINA nr. 48/2015

Læs også