https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1321-soren-kragh-3.jpg
Underholdning

Søren Kragh-Jacobsen: "Vi er gode til at lade hinanden være i fred"

23. maj 2013
Af Ida S. Richardt 05/23/2013 - 08:30
På trods af sangtitlen har filminstruktør og musiker Søren Kragh-Jacobsen aldrig selv kendt en Mona. Til gengæld HAR han fundet kærligheden – som han (også) synes handler om at lade hinanden være i fred – han mener ligefrem, at det er en god overskrift for et langt ægteskab

Selv om vi sikkert er mange, der syntes, han beskrev den første forelskelse helt rigtigt, dengang vi som teenagere skrålede med på: ”Åhh Mona, Mona, Mona ..,” så har Søren Kragh-Jacobsen faktisk aldrig haft en kæreste, der hed Mona. Sangen blev skrevet på tre timer og indspillet i første snuptag. Mona er bare sådan et godt syngeord. Til gengæld har han både haft Hanne og Gitte. Og en første forelskelse.

Læs også: Søren Kragh-Jacobsen "Min kone kan stadig overraske mig"

– Den var stormende! På alle ledder og kanter. Det er jo sådan én, man aldrig glemmer, siger han.

Hvordan har du det med kærligheden i dag?

– Jamen, jeg har det sgu fint med kærligheden ... altså du går jo ikke rundt og forelsker dig i min alder, men jeg har jo levet med min hustru i rigtig mange år. Og det har jeg det rigtig godt med. Vi er fundamentalt forskellige. På alle ledder og kanter. Min kone er ... meget yndig, synes jeg, og meget klog ... meget dygtig analytisk. Hun er også jurist. Og jeg selv er ... vel noget af et kaos. Men der er ting, jeg kan, som hun ikke kan – og så er der en masse ting, hun kan, som jeg ikke kan. Og det tror jeg er vældig godt. Og så synes jeg, vi har været utrolig gode til at lade hinanden være i fred – og det mener jeg er en fin overskrift over et langt ægteskab.

Læs også: Det vigtigste i livet er vores børn, siger Søren Kragh-Jacobsen

Læs også