https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1336-henrik-dahl-1.jpg
Underholdning

Sociologen Henrik Dahl: Har altid haft kvindetække

6. september 2013
redigeret af Charlotte Hallbæck
Sociologen og livsstilsforskeren Henrik Dahl er ikke meget for at indrømme det – men han er populær hos det modsatte køn

Oprindelig havde Henrik Dahl forestillet sig at fejre sølvbryllup med moderen til sine tre døtre. Men så blev han skilt. Siden har en række kvinder, også kendte, som undervisningsminister Christine Antorini og forfatteren Lone Hørslev, har været en del af hans liv. Så der er gået lidt svingdør i kærlighedslivet.

Og på en eller anden måde har den 53-årige sociolog altid haft kvindetække.

- Det kommer til at lyde så dumt på tryk. Men altså jo. Det mærkelige er, at jeg ikke har brudt mig særlig meget om det. Også fordi jeg faktisk aldrig har forstået, hvor det er kommet fra. Det har jeg virkelig ikke. Da jeg var barn og ung, opfattede jeg mig selv som meget uattraktiv udseendemæssigt. Så det har været ekstremt mærkeligt at være udsat for.

DÅRLIGE TIL AT SÆTTE SIG I ANDRES STED
Engang måtte han endda gå til psykolog med problemet – for der kom hele tiden kvinder i vejen, og han ville allerhelst bare arbejde.

Læs hvorfor forfatter Knud Romer og hans kone ikke kan undvære hinanden – selvom de skændes, så det brager.

Til spørgsmålet om, hvorfor det så ikke er gået med kvinderne, har Henrik Dahl selv et bud på et svar:

- På en måde VILLE jeg ønske, jeg var sådan én, der snart kunne holde sølvbryllup. Jeg sætter faktisk ikke en ære i, at det skal gå i stykker. Men … jeg tror helt alvorligt, at den anstødssten, jeg selv har oplevet i de parforhold, jeg har været i – med undtagelse af ét – har været en … manglende evne til at sætte sig i andres sted. En evne, kvinderne manglede. Kvinder er enormt dårlige til at sætte sig i andres sted. De VED jo ikke, at andre HAR et sted. Der findes kvinder, der i fuld alvor siger til en mand: ”Det smager godt!”. ”Ja, det synes DU, men jeg har ikke lyst, jeg synes ikke, det smager godt…”. ”Jamen, det SMAGER jo godt.”. Det er en fundamental tankefejl. Og jeg har bare følt den dér manglende evne til at sætte sig i andres sted. Altså, det ER kvinder generelt ikke særlig gode til, siger Henrik Dahl og understreger, at mænd jo ikke ville undvære kvinder alligevel:

- Altså, derfor elsker vi mænd dem jo alligevel, så det er ikke nogen kritik. Det er bare sådan, det er, siger han.

Skuespilleren Farshad Kholghi er nybagt far men var indtil for nylig skrækslagen for at få børn. Læs om hans vendepunkt her

Læs også