https://imgix.femina.dk/media/article/elliot_page.jpg
Underholdning

Skuespilleren Elliot Page står frem som transkønnet

2. december 2020
af
Caroline Wilms. Foto: Warren Toda/EPA/Ritzau Scanpix
I et rørende brev offentliggjorde skuespilleren Elliot Page, der tidligere hed Ellen Page, at han at transkønnet.

”Hej venner. Jeg vil gerne dele med jer, at jeg er transkønnet, mine pronomener er han/de, og mit navn er Elliot.”

Sådan indleder den Oscar-nominerede skuespiller, Elliot Page, der tidligere hed Ellen Page, et opslag på sin Twitter og Instagram, hvor han offentligt springer ud som transkønnet.

I opslaget, der har modtaget en storm af kærlighed med flere millioner likes og kommentarer, takker han alle de modige personer i trans-miljøet, der længe har kæmpet for at gøre verden til et mere inkluderende og medfølende sted.

”Jeg føler mig overvældet af taknemlighed for de fantastiske mennesker, der har støttet mig på denne rejse. Jeg kan ikke beskrive, hvor godt det føles endeligt at elske mig selv nok til at forfølge mit autentiske selv,” skriver han.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Glad og bange

Elliot Page, der blandt andet er kendt for sine roller i ”Juno”, ”Inception”, ”X-Men” og netflixserien ”The Umbrella Academy”, fortæller i opslaget, at han er glad, men at glæden er skrøbelig. Han er nemlig også bange og beder derfor om tålmodighed.

Han er bange for det had, de jokes og den vold en transition som hans kan medføre.

Han skriver, at mindst 40 transpersoner i 2020 er blevet myrdet, de fleste sorte og latinamerikanske transkvinder. Derudover skriver han også, at 40 procent af voksne transpersoner har forsøgt at tage sit eget liv.

LÆS OGSÅ: "Jeg skulle bevise, at jeg er nok kvinde. Ingen skulle kunne benægte det."

Han bruger opslaget til at råbe politiske ledere og personer med store platforme, der ikke vil anerkende transpersoners ret til at eksistere på lige fod med alle andre, op.

"Jeg er en af dem, og vi vil ikke være tavse overfor jeres angreb," skriver han.

Læs også