https://imgix.femina.dk/2021-09-10/gvfb4-header.jpg
Gift ved første blik

Skål! Kom med til vinsmagning og schlager-party i ugens ”Gift ved første blik”

10. september 2021
af Signe Bertram
Foto: DR
Parrene er stadig på bryllupsrejse i fjerde afsnit af ”Gift ved første blik”. Vi får set nye, overraskende sider af deltagerne, og sagaen om samtykkeerklæringen fortsætter.

Hvedebrødsdagene lakker mod enden for de fem nygifte par, og snart rammer hverdagen. Så hvordan udnytter man de sidste dage, hvor der rigtig er tid til at fordybe sig i hinanden?

Jo, man kan tage en rask diskussion om MeToo som Jonna og Carsten, eller også kan man drikke sig beruset i de lokale våde varer.

I ugens afsnit blev der skruet op for den dramatiske underlægningsmusik – kun afbrudt af en omgang hardcore tysk schlager.

Vi lærte nye ord som ”genlyds-tartelet”, ”blokart” og ”penetrationsafdeling”, og de første saftige afsløringer kom på bordet.

Så hvor står parrene efter afsnit fire?

Daniel og Samantha

gift ved første blik

Daniel og Samantha forsætter turen rundt til de Bornholmske turistattraktioner. Denne gang går udflugten til Ekkodalen, hvor Daniel prøver sig med klassikeren ”Hvad drikker Møller?”.

Men Daniel kan slet ikke høre ekkoet. Og måske kan han heller ikke høre Samanthas gentagne forsøg på at starte en samtale, for stilheden imellem dem fortsætter.

En snak over verdens største ”genlyds-tartelet” tænder dog endelig et lys i Daniels øjne. Til spørgsmålet om, hvem han allerhelst ville til koncert med, svarer Daniel, at han gerne vil til Tyskland og høre Helene Fischer. Og hvorfor?

”Fordi hun er gammel, hun synger godt, og hun er lækker!”

Okay Daniel, Helene Fischer er 37 år. Gammel er hun altså ikke.

Hvis du heller ikke kendte dronningen af de tyske hitlister, så giver Daniel en smagsprøve på hendes schlager-banger ”Atemlos durch die Nacht” for fuld bas i bilen.

Imens sidder Samantha ved siden af og ligner en, der ville ønske, hun aldrig havde spurgt. Men det er det gladeste, vi har set Daniel siden brylluppet.

Men ak. Stemningen vender, og Daniel bliver stille igen, da samtalen falder på bolig-situationen i resten af eksperimentet.

Han lyder mest af alt som en, der gerne vil være lidt alene, og Samanthas planlægning falder helt til jorden.

Hun bliver nødt til at være i København i hverdagene på grund af sit arbejde, men Daniel kommer liiige i tanke om, at han har noget skolearbejde, der kræver at han er i Aarhus. Øv bøv.

Jonna og Carsten

gift ved første blik

Har Jonna fået ø-kuller? Det håber vi lidt.

Hun siger nemlig sætningen, der varsler, at nu bliver den gode stemning ødelagt:

”Ja det er selvfølgelig bare min mening …”

Og Jonnas mening er, at MeToo-bevægelsen er noget pjat.

For Jonna kunne godt selv sige fra, da hun blev raget på lårene til en julefrokost, og det fik ikke nogen konsekvenser for hende. Så hvorfor kan alle andre ikke også det?!

Trods flere forsøg på at lukke diskussionen ned (i det mindste til de har drukket morgenkaffen færdig), må Carsten forklare Jonna, at alle jo ikke er som hende – og tak for det Carsten. Du har fået en fanklub her.

Men intet kan slå Jonna og Carsten ud – heller ikke den svære flytte-sammen-snak.

Carsten foreslår et kompromis mellem gården og bofællesskabet, men Jonna kan ikke få passet sine dyr, og så får hun sin vilje.

De taler allerede om, hvor de skal bo, efter eksperimentets fem uger er gået og ser stadig nyforelskede ud.

Morten og Mette

gift ved første blik

Var Mortens samtykkekontrakt en ond drøm?

Nej desværre. Sagaen fortsætter, og ja det kunne godt blive mere tåkrummende.

Udover at Morten ikke helt har forstået, hvordan samtykkeloven fungerer (angiveligt bare for sjov), så ved vi ikke, om han har misforstået selve konceptet samtykke.

For efter at han har fået printet kontrakten ud i farver, vil han gerne have Mette til at sætte krydser ved hendes seksuelle præferencer. Altså de ting hun kan give samtykke til, så Morten ”har sin ryg fri”.

Og de krydser, hun får sat, er Morten ikke tilfreds med. Så han får hende til at sætte nogle flere i ”penetrationsafdelingen” med kommentaren, der kan gøre en hver kvinde blød i knæene:

”Jeg er kommet længere i 9. klasse.”

Vi forestiller os, at han har tænkt sig at laminere den og hænge den op ved siden af sit sexede Grevinde Alexandra-billede derhjemme.

Af en årsag, vi aldrig kommer til at forstå, ser Mortens kontrakt-forspil ud til at virke, og Mette og Morten afslører med hjemmekameraet i dynerne, at de har fuldbyrdet ægteskabet på Læsø.

Dejligt for dem – men please Morten: Nævn aldrig den kontrakt igen.

Christina og Michael

gift ved første blik

På Fanø er Christina og Michael kommet i gang med deres tæt pakkede action-program og skal ud at køre ”blokart” – en slags gokart med sejl, man kan køre med på stranden.

En bedre reklame for Fanø skal man lede længe efter, for det ser vildt sjovt ud!

Men på vej hjem udspiller der sig en højdramatisk scene.

For da Christina erklærede sig som en vaskeægte ”crime rider”, var det ikke for sjov. Til tonerne af underlægningsmusikken fra en gyserfilm trækker landbetjenten Christina og Michael ind til siden – men for hvad ved vi egentlig ikke?

Problemet er dog, at Christina ikke har taget sit kørekort med, hvilket kan udløse en bøde på 1.000 kroner. Og det er Christina nok udmærket klar over, for hun skynder sig at kalde en ”vi deler bøden!” til Michael.

Med en undskyldning, et stort smil og liiidt flirteri lykkes det Christina the power woman at snige sig uden om en bøde, og musikken kan atter vende tilbage til blide strygere – phew!

Senere står der ølsmagning på programmet, og Michael, der kalder Christina for sin kæreste, vil gerne holde om hende og give hende kys på kinden. Men Christina ser stadig Michael mest som en ven og vil helst gå langsomt frem.

Vi krydser fingre for, at Christina kan lære at elske Michaels kys og Kähler-vaser, når de skal flytte sammen i næste afsnit.

Pernille og Michael

gift ved første blik

Det virker til, Pernille og Michael har lagt diskussionen om politik ned og nu udtrykker sig i stille protest ved at tage blåt og rødt tøj på.

Ellers er alt godt på Samsø, hvor turen går ud til en lokal vinbonde, der serverer rigeligt med smagsprøver efter rundvisningen.

Michael er godt opdraget hjemmefra, for han drikker op – det ville jo være ærgerligt at smide resterne ud!

Vinbonden Kim har set værre og vurderer Michael til at være halvfuld. Det er nok meget godt skudt, hvis vi så Michael hel-fuld til brylluppet.

Selvom Pernille er mere mådeholden, sætter hun pris på, at Michael drikker til. Hellere det, end at han overhovedet ikke drak!

Faktisk kan hverken Pernille eller Michael finde noget at klage over, og Pernille glæder sig ligefrem til, at de skal diskutere, hvem der tager opvasken derhjemme.

Hvis man har lavet sig et lille bingospil med kategorien ”Hvem har først sex”, så har man vundet, hvis man satsede på Pernille og Michael (med mindre andre holder noget skjult – vi kigger på jer Jonna og Carsten).

Og hvis man har satset på, at Pernille og Michael går hele vejen og forbliver gift, så ser oddsene også gode ud lige nu.

Læs også