Sisse Fisker
Underholdning

Sisse Fisker: ”Først da jeg smed mine løbesko ud, blev jeg gravid”

11. april 2017
af redigeret til web af redaktionen
foto: Ulrik Jantzen, makeup: Mickaela Berman
I tre år kæmpede Sisse Fisker og hendes kæreste for at få børn. Først da hun droppede sin strenge diæt og de daglige løbeture til fordel for sofa og chokolade, lykkedes det.

Sisse Fisker fortæller om sin barnløshed

Da Sisse Fisker mødte sin kæreste Sune Mogensen, var hun ikke i tvivl om, at han skulle være far til hendes børn. Så efter et års tid begyndte de at arbejde på familieforøgelsen - men så skete der ikke mere.

- Det første halve år man prøver, er det sådan: Nå okay… Men så går der et par år… Vi blev undersøgt, men der var ikke noget galt. Hans sædkvalitet var fin. Jeg fungerede, som jeg skulle. Det kunne af en eller anden årsag bare ikke lykkes, fortælle Sisse Fisker i denne uges femina.

LÆS OGSÅ: Sisse Fisker ramt af sygdom: Jeg prøver at holde modet oppe

Læg dig på sofaen

I den periode løb Sisse rigtig meget maraton. Fem løb i rap, så hun var toptunet. Hun spiste også ekstremt sundt og strikst. Imens gik parret i gang med hormonbehandling og inseminationer – men det førte til tre skuffelser.

– Hver gang vi skulle have svaret og bare håbede og håbede og håbede – så var det: Nej, desværre, heller ikke denne gang ... Jeg blev bare vildt ked af det og vildt frustre­ret. Nu havde jeg fundet en mand, som jeg skidegodt kunne lide og virkelig godt kunne tænke mig at få børn med, og så be­gyndte jeg allerede at tænke: Hvad nu, hvis det ikke lykkes? Skal vi adoptere? Eller skal vi måske bare slet ikke have børn? Sam­tidig prøvede jeg også at lade være med at lade det fylde for meget. Det er bare så svært, fordi det er det, man allerhelst vil.

Parret skulle egentlig til at i gang med reagensglasbehandling, som er næste step i fertilitetsbehandling efter insemination.

– Men så kom jeg i hænderne på en ny læge. Jeg havde selvfølgelig prøvet alt muligt. Spist anderledes, sovet anderledes, søgt rådgivning. Jeg FØLTE mig jo sund. Så spurgte lægen: ”Hvor meget løber du egentlig?”. ”Jamen, sådan 60-70 km om ugen ...”. Så sagde han: ”Jeg tror, din krop er stresset, selv om du selv føler, den er sund. Det er ligesom et jaget dyr, det kan heller ikke blive gravid, for det er der ikke overskud til. Og du arbejder også meget”.

LÆS OGSÅ: Ufrivillig barnløshed: Sådan tackler I det

Sisse løb sin sidste maraton den 20. maj 2009. Og så smed hun skoene i skraldespanden.

– Jeg gjorde, hvad lægen sagde. Jeg lå på sofaen og spiste chokolade og så dårligt TV og slappede af.

Det er ikke videnskabeligt bevist, at det var det, der er gjorde udfaldet: Men tre måneder senere var Sisse gravid. I dag er hun mor til både Samuel på seks og Isak på fem - som kom til 17 måneder efter sin storebror.

Læs resten af interviewet i denne uges femina.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også