sidse babett
Underholdning

Sidse Babett Knudsen med særlig Irma-hyldest

6. februar 2023
Af Signe Frederikke Pedersen, Tanja Larsen
Foto: Birger Storm
Designer Søren le Schmidt har hjulpet ”Borgen”-skuespilleren med at skabe en helt særlig hyldest til supermarkedet, der snart er fortid.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Rigtig mange danskere – dog primært nok på den østlige side af Storebælt – er i disse dage oprørte over udsigten til et tab af en ældgammel, mørkeblå institution.

Nemlig samtlige Irma-butikker, som i denne uge bekendtgjorde, at de i løbet af 2023 vil slå dørene i – en efter en. Nogle af dem med en Coop-butik som erstatning, andre uden andet et et vemodigt farvel for evigt.

En af dem, der er rasende over beslutningen om at omdanne og lukke Irma-butikkerne, der har eksisteret i 137 år, er den danske skuespiller Sidse Babett Knudsen, som SE og HØR møder lige før årets Robert Prisen-uddeling.

Klædt helt i blåt siger hun:

– Jeg er virkelig på ”Bevar Irma”, som I kan se.

sidse babett

Med frygt for at lyde en lille smule ”Københavner-agtig”, som hun selv siger, så finder Babett Knudsen det ekstremt svært at forlige sig med tanken om, at hun nu skal til at handle et andet sted.

– Jeg er virkelig ulykkelig over, hvis de lukker Irma, forklarer hun til SE og HØR.

– Jeg synes, det er så forfærdeligt, det må virkelig ikke lukke.

Den 54-årige ”Borgen”-stjerne er i ren sympati med de butikkerne, der nu har snarlig udsigt til definitiv lukning, klædt sig som en Irma-kaffepose, som hun selv siger.

– Jeg elsker virkelig Irma, gentager hun.

To af Irmas tidligere direktører vil nemlig fortsætte jagten på investorer for at undgå lukningen af de åbenbart sindssygt populære Københavner-supermarkeder.

Læs også