https://imgix.femina.dk/media/1d6728cb70a94c7896a73566cd4d2abb.jpg
Underholdning

Sej sangerinde: Nellie Ettison

20. februar 2010
af Susse Wassmann
Foto: Claus Boesen
Nellie Ettison, sangerinden fra Vild med dans-orkestret The Antonelli Orchestra har skabt sig en fantastisk karriere ved at tro på sine drømme. Og så er hun træt af musikindustriens måde at bruge folk på

Selv om stort set hele Danmark ved, hvem Nellie Ettison er, er det umuligt at finde så meget som ét eneste interview med hende nogen steder. Hun er nemlig et yderst privat menneske. - Man bliver bedømt så meget i denne branche, folk har en mening om, hvem jeg er, og hvad jeg gør, selv om de overhovedet ikke kender mig. Så jeg går stille med dørene, siger Nellie.

NELLIE ETTISON

30 år og født og opvokset i Søborg og Gentofte nord for København med en dansk mor og en nigeriansk far. I dag er hun en fast del af The Antonelli Orchestra og Thomas Helmigs band, derudover dirigent i Gentofte Gospelkor, sangskriver og på vej med sin egen solokarriere. Sidst på måneden tager hun på landsdækkende turné med Thomas Helmig og hans nye plade "Tomboy", og p.t. kan man opleve hende som prinsessen i den storslåede Disneyfi lm "Prinsessen og frøen". Nellie blev i efteråret gift med sin kæreste gennem ti år Morten Lytzen, 40, der er SAP-konsulent og en respekteret dj, der går under navnet DJ Power.

Kontrastfyldt 2009
Nellie Ettison har sunget, siden hun var ti år gammel, startede sin karriere, da hun var 15, og bliver i dag betragtet som en af Danmarks bedste sangerinder. Hun har optrådt med store navne som Filur, Erann DD, Grace Jones, Cher, George Duke, Gloria Gaynor og Kid Creole og er p.t. fast medlem af Thomas Helmigs band og ikke mindst "Vild med dans"-orkestret, The Antonelli Orchestra. Sidste oplevede hun en stor karrieremæssig nedtur og blev desuden gift med sin kæreste gennem ti år, Morten Lytzen. - Du bliver omtalt som en af Danmarks bedste sangerinder, hvorfor har du så ikke gjort solokarriere? - Det har jeg faktisk også. Jeg har udgivet syv plader i undergrunds-regi, og jeg brugte hele sidste år på at indspille min debutplade, men … siger Nellie og går pludselig i stå.

Stjerner for en aften
- Puha, det er hårdt at tale om … jeg ved ikke, tøver hun. Kort fortalt blev vi uenige om rettighederne, og jeg valgte at trække mig. Jeg var for naiv, jeg troede, at det hele bare var kærlighed og god energi. Typisk mig, siger Nellie. - Jeg fik sat nogle mennesker på plads i mit liv, og når jeg siger noget nu, bliver der lyttet. Det kan jeg også mærke, ved at der er flere unge håbefulde mennesker, som ringer til mig og beder om råd. For fanden, der er så mange, der gerne vil frem i denne her branche, og som pludselig tror, at de er stjerner, fordi de skal i fjernsynet en aften. Når du stiller dig ud på den scene, får du et kæmpe knytnæveslag, og der er ingen til at samle dig op bagefter. Sådan er industrien lige nu, og det kæmper jeg meget imod.

Får energi af at gøre noget godt
Om sit forhold til manden Morten Lytzen fortæller hun: - Vi har respekt for hinandens liv, og Morten har lært, at han ikke kan lave mig om. Jeg er stordrømmer, det er drømmene, der holder mig oppe og kørende. Jeg har et kæmpe netværk, som griber mig, hvis jeg bliver ked af det, og jeg selv er typen, som kan samle et fremmed menneske op på gaden og sætte ham ved mit spisebord, hvis han er nede. Det har jeg haft dybe diskussioner med min mand om, han siger altid: Nellie, du kan ikke redde hele verden! Men sådan har jeg altid været. Jeg får energi af at gøre noget godt for andre, fordi der bliver gjort så meget godt for mig. Det er igen det dér med at stræbe efter lykken, ikke? Hov, gi' lige noget af dig selv, du mister ikke noget ved det. Tværtimod.

Se også:

Saseline: Kærlighed gør blind og skør

Maibritt Saerens: Jeg ville tage 20 kilo på for en god rolle

Læs også