https://imgix.femina.dk/media/7d914f2e324749e690f82b0d7580e21b.jpg
Underholdning

Sarah Jessica Parker: Jeg er ikke som Carrie

20. oktober 2011
af Tina Jøhnk Christensen
Foto: All Over Press & UIP
Hun er højt betalt skuespiller og modeikon, men tænker mest på sig selv som familiemenneske

- Jeg har jo set kvinder gøre det, lige siden jeg var en lille pige. Det er ikke noget nyt, siger Sarah Jessica Parker bestemt.

Hun taler om sin nye film, "Kvinde på spring", som er baseret på den engelske bestseller "I Don't Know How She Does It". Filmen følger karrierekvinden Kate, der desperat forsøger at finde balancen mellem arbejde og familieliv - et dilemma, som Sarah Jessica Parker kender alt til.

- Jeg synes, filmen viser, hvor komplekst det er at være forældre i vores generation. Jeg forstod følelsen af at være omgivet af kaos, følelsen af, at man ikke kan leve op til forventningerne og er en fiasko. Og jeg forstod følelsen af triumf, når der alligevel var noget, som faldt på plads. Jeg tror, de fleste kan relatere til det, siger hun.

TRE BØRN OG VASKETØJ
Sarah Jessica Parker gift på 15. år med skuespilleren Matthew Broderick. Sammen har parret tre børn, James Wilkie på otte år og tvillingerne Loretta og Tabitha på to et halvt. Sarah Jessica Parker forsøger så vidt muligt selv at tage sig af børnene og pligterne i hjemmet. Hun ønsker, at børnenes opvækst bliver så normal som muligt, selv om mor er en verdenskendt stjerne, der har penge nok til at betale sig fra de daglige gøremål.

- Jeg sætter en ære i at gøre tingene selv. Jeg laver mine børns mad. Jeg handler ind og går på markedet. Jeg vasker selv vores tøj. Og så laver vi mange praktiske ting i hjemmet selv, såsom at male vores havemøbler eller samle ting, der nu engang skal samles, forklarer hun.

SNERPET HUSMOR
Det er TV-serien "Sex and The City", der har gjort Sarah Jessica Parker til en af filmbranchens mest efterspurgte damer. Men der er ikke mange lighedspunkter mellem TV-seriens Carrie Bradshaw og virkelighedens Sarah Jessica Parker.

Sarah Jessica Parker er ikke, hvad man forstår ved en fræk kvinde med et sensuelt ordforråd. Hun var også den eneste af de fire kvindelige hovedroller i "Sex and The City", der havde en særlig striks paragraf i sin filmkontrakt, som sikrede hende, at hun ikke skulle vise sig nøgen på skærmen.

- Jeg er ofte blevet omtalt som lidt af en snerpe. Det er jeg måske også, hvis man sammenligner mig med Carrie, men jeg er hverken snerpet eller særlig åben. Jeg føler mig beklemt ved at tale om mit privatliv, men jeg har mange veninder, som har det fint med den type samtaler. Jeg fordømmer dem ikke og er smigret over, at de vil dele det private med mig.

Læs også