https://imgix.femina.dk/media/article/1522-trille.jpg
Underholdning

Sangerinden Trille: Jeg har haft et pragtfuldt liv

1. juni 2015
webversioneret af redaktionen
foto: Carsten Seidel
Sangerinden Trilles liv har i det store hele været pragfuldt. Også selvom en depression pludselig fik hende til at trække sig fra musikken, og livet generelt gerne måtte have budt på lidt mere kærlighed.

Trille Nielsen storhittede op gennem 70’erne og 80’erne med sine sange om kvindeliv og kærlighed. Det er ved at være længe siden nu, men ”de 40 år er gået frygtelig hurtigt.” Det fortæller Trille i et interview med FEMINA i denne uge. Og hun har oplevet utrolig meget. Men 40 år sætter også sine spor. Hun har skruer i hoften og en krykke ved sin side, og så er der det med alderstegnene:

– Årh, det tager tid at vænne sig til det, men der er jo ikke noget at gøre. Men det har da været svært at vænne sig til, at der ikke var nogen, der vendte sig om på gaden efter mig længere. Haha. Men sådan er dét.

Skuespilleren Peter Gantzler har aldrig haft lyst til at blive gift

Trille kan i bagspejlet godt se, at hun var en lækker steg i sine unge dage, selvom hun ”aldrig har betragtet sig selv sådan.” Alligevel stod mændene mærkeligt nok ikke i kø.

- Det gjorde de ikke. Her i min tiltagende alder har jeg fået at vide, at både den ene og den anden mand dengang var virkelig lun på mig. Hvorfor fanden kom de ikke og sagde det? Jeg fik det ikke at vide! Når jeg var ude at spille med drengene, stod vi gerne i en garderobe eller et lille aflukke, hvor vi kunne sidde på en ølkasse, og så gik der ikke mange minutter, så VRIMLEDE det med dejlige damer. Svirre-svirre! Og jeg tænkte: Hvor fanden er mændene henne ... er jeg så kedelig og utiltrækkende ..? Men jeg tror, det var svært for mange af dem at overvinde, at jeg stod dér og gav udtryk for det, jeg gjorde i mine sange, og at de så skulle ”angribe” mig.

Væk fra musikken

Trille har ikke optrådt med sine sange siden 1988. En depression fik hende pludselig til at trække sig fra musikken.

– Jeg havde en depression i trekvart år. Mens jeg havde den, troede jeg, at jeg skulle ud at spille igen, når den gik over. Da den så fortonede sig, kunne jeg mærke, at det skulle jeg simpelthen ikke, der var ikke noget, der triggede mig, og det ville have været vold mod mig selv at gøre det. Så det gav sig selv. Men jeg har jo skrevet andre ting siden. Dramatik. Der har ikke på den måde været prop i hullet.

Skuespilleren Mia Jexen har fået stor succes – på trods af alvorlig sygdom

Hvad udløste depressionen?

– Der var en mand i mit hus, og han ville ikke forlade mig. Og så gik der hul på alt muligt i mig.

Ud kom han. Heldigvis. Og Trille kom også ovenpå igen. Men kærligheden måtte der generelt gerne have været lidt mere af. Trille klager dog ikke.

- Kærlighed er jo ”noget for noget”, ikke? I de meget aktive år med musikken havde jeg ikke rigtig tid til at spekulere i et fast parforhold. Jeg havde nogle eventyr og nogle længere og kortere forhold. Det var først, da jeg droslede ned for musikken, savnet rigtig meldte sig efter en ledsager og en, hvis skulder jeg kunne læne mig op ad, og DET har jeg sgu ikke fået nok af. Af nærheden. Omsorgen. Og sexen. Ja for fanden! Men altså ... jeg kan ikke klage på nogen måder, jeg har haft et pragtfuldt liv. Jeg har fået så mange muligheder og chancer, siger Trille til FEMINA.

Lærke Winther brød med angsten, og det gjorde hende stærkere. Læs interviewet her

Læs også