https://imgix.femina.dk/media/article/alexandra-prim.jpg
Underholdning

Sanger og børsmægler: Se grevinde Alexandras imponerende CV

18. maj 2020
af Kathrine Graa
Foto: Hanne Juul
Grevinde Alexandras CV er ikke kun imponerende, det er også til tider overraskende. Hun har nemlig været alt fra professor til smykkedesigner. Få overblikket her.

Grevinde Alexandra har scoret et job hos designgiganten Bang & Olufsen, men det er langt fra det vildeste job, grevinden og filantropen har haft.

Vidste du for eksempel, at hun har været professor i USA? Eller at hun havde en kort karriere som smykkedesigner? Få et indblik i hendes karriere efter tiden i kongehuset.

Ud på arbejdsmarkedet igen

Grevinde Alexandra tog Danmark med storm, da hun blev introduceret som Prins Joachims forlovede tilbage i 1995. Hun var ung, smuk, ydmyg og havde helt klart en masse mellem ørene. Vi har siden fulgt med på sidelinjen gennem op- og nedture – og flere interessante job.

Nu har den 55-årige grevinde så scoret jobbet som Director for Client Programmes hos danske Bang & Olufsen

Mere ordret skal hun arbejde med at finde nye kundegrupper og udviklingen af kundegrupper på tværs af salg og marketing. Og det er godt for grevinden at komme ud på arbejdsmarkedet igen:

- Jeg har længe gerne ville ind i den danske forretningsverden, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med at møde mine danske kolleger, have en hverdag med dem og lære både om B&O, som er et dansk ikon, men også om, hvordan vi skal arbejde med B&O ude i verden, fortæller grevinden til Se og Hør.

Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her

Farvel til apanage

Hun fortæller også, at det er et drømmejob, hun har set frem til længe. Hun har tænkt sig at bruge sin tidligere erfaring og viden fra sine mange roller i Danmark, som bestyrelsesmedlem i den internationale medicinalvirksomhed Ferring samt sin asiatiske baggrund.

LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandra: “Der er andet i livet end motion”

Den nye jobtitel kommer da også meget belejligt, da grevinden har valgt at frasige sig sin apanage på 2,6 millioner kroner årligt per juli 2020.

Det har hun valgt, fordi hendes yngste søn, Prins Felix, fylder 18 år, og hun derfor – efter eget udsagn – har færdiggjort sit arbejde for Det Danske Kongehus.

https://imgix.femina.dk/alexandra-felix.jpg

Få overblik over grevinde Alexandras mange og ikke mindst interessante bedrifter her

1964: Alexandra Christina Manley bliver født i Hongkong som den ældste i en søskendeflok på tre.

1983: Alexandra uddanner sig i handel og økonomi. Hun har studeret i Hongkong, Wien, Tokyo og London.

1986: Alexandra arbejder i perioden 1986-1989 som børsmægler hos Citibank og Jardine Fleming i Hongkong.

1990: I 1990 bliver hun ansat i GT Management, hvor hun de sidste år var vicedirektør.

November 1995: Alexandra Christina Manley gifter sig med Prins Joachim og bliver dermed Hendes Kongelige Højhed Alexandra Christina, prinsesse af Danmark. Med titlen følger en række protektortitler og officielle pligter for Det Danske Kongehus.

April 2005: Alexandra bliver skilt fra Prins Joachim og får derefter den personlige titel: Hendes Excellence Alexandra Christina, grevinde af Frederiksborg.

https://imgix.femina.dk/alexandra-familie_0.jpg

2007: Alexandra bliver bestyrelsesmedlem i medicinalfirmaet Ferring Pharmaceuticals’ danske afdeling. Hun er også formand for Ethics and Compliance Committee samme sted.

April 2012: Grevinden springer ud som smykkedesigner. Sammen med smykkefirmaet Precious Jewells lancerede hun serien “Midnight Excellency”.

September 2017: Alexandra udgiver bogen “The Sincerity Edge: How Ethical Leaders Build Dynamic Businesses” i samarbejde med den amerikanske professor i forretningsetik, Timothy L. Fort.

Oktober 2017: Alexandra bliver ansat som leader-in-residence på Indiana University i USA. Her arbejder hun som gæsteprofessor.

Maj 2018: Grevinden står model for maleren Lill-Marlen Elnegaard og samarbejdet ender ud i et meget kontroversielt maleri.

Oktober 2018: Alexandra udgiver bogen “Mit Lykkelige Land”, som hun har skrevet i samarbejde med journalist Rikke Hyldgaard.

November 2018: Udgiver debutsinglen “Wash Me Away”, som er indspillet til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star For Life.

https://imgix.femina.dk/alexandra-sang.jpg

Forår 2019: Alexandra turnerer rundt som foredragsholder i forbindelse med bogen “Mit Lykkelige Land”.

Maj 2020: Alexandra bliver ansat i B&O med titlen Director for Client Programmes.

Udover det fornemme CV, taler grevinden også seks sprog: Kantonesisk, dansk, tysk, engelsk, fransk og japansk.

LÆS OGSÅ: H.K.H. Prinsesse Marie: “Jeg er stor fan af biksemad”

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også