https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1341-diana-forelsket.jpg
Underholdning

Sådan mødte Diana sit livs kærlighed

3. oktober 2013
af Elsebeth Mouritzen
Det var ren tilfældighed at prinsesse Diana mødte den læge, som venner kalder hendes livs kærlighed. Desværre var han ikke parat til at være gift med hele verden

Da prinsesse Dianas veninde og fortrolige Oonagh Toffolo ringede i sommeren 1995 og fortalte, at hendes mand var blevet indlagt og skulle have foretaget en bypassoperation på Royal Brompton Hospital, hastede Diana derhen. Her mødte hun lægen, pakistanskfødte dr. Hasnat Khan, som stod for operationen, og da hun kiggede ind i hans brune øjne, slog lynet ned i hende.

De efterfølgende tre uger brugte hun Joseph Toffolos rekreation som undskyldning for at komme og gå på hospitalet, både over for pressen og over for hjertekirurgen.

Veninder har siden kaldt ham for ”hendes livs kærlighed”, og det er deres rørende love story, der vil være ukendt for mange, men som nu ripper op i historien om verdens mest kendte, og til tider ulykkelige, kvinde, der såre menneskeligt bare ville elskes for at være den kvinde, hun var. Hun prøvede af al magt med Charles, men hver gang hun nærmede sig, skubbede han hende fra sig.

Dr. Khan afviste hende også først, men til sidst gav han efter for hendes indtrængende kur, og deres forhold stod på i næsten to år, enten i hans beskedne lejlighed i Londons Chelsea-kvarter eller hjemme hos hende i Kensington Palace, og de blev aldrig opdaget sammen af nogen fotografer.

LÆS OGSÅ: Dianas umulige drøm: Hun ville bare elskes

I de år strålede Diana af styrke og overskud. Hun var i sin bedste alder, og det image, offentligheden havde af hende, var den sexede kvinde, som hvilede i sig selv. På de indre linjer kæmpede hun med at få ham overtalt til ægteskab, men som den meget private mand, han var, sagde han: ”Jeg vil ikke giftes med hele verden ...”. Det var ellers her, eventyret kunne have endt lykkeligt for prinsesse Diana, hvis de ikke på grund af hans både ambitiøse og kulturelle tøven slog op sommeren 1997.

Flere af hendes fortrolige mener, at hun brugte Dodi og tabloidpressen til at gøre Hasnat Khan jaloux med de mange billeder i de engelske aviser fra al-Fayed-familiens lystyacht i Middelhavet, først i tosomhed på dækket og bagefter i ensomhed på badevippen.

De var hele tiden kun et telefonopkald fra hinanden, og ifølge kilder prøvede han at ringe til hende den fatale aften, men hun havde igen skiftet numre på sine fire mobiler, ligesom hun havde for vane hvert halve år ...

Afslutningen på historien i tunnellen under Pont d’Alma kender vi desværre alt for godt.

LÆS OGSÅ: Psykolog: Vi har brug for ikoner som Diana

Læs også