Sådan fejrer vi dronningens fødselsdag på trods af corona
Underholdning

Sådan kan du fejre dronningen under corona

14. april 2020
af Ditte Skrumsager
Foto: Hanne Juul
De store officielle arrangementer, der skulle fejre Dronning Margrethes 80-års fødselsdag, er aflyst på grund af corona-krisen. Men heldigvis er der stadig en måde at fejre dronningen på.

Selv om det ikke er muligt at fejre dronningen med helt så mange flag og vink i år, da de store arrangementer er aflyst på grund af corona-virus, kan vi stadig fejre dronning Margrethes 80-års fødselsdag den 16. april, skriver Billed-Bladet.

Synger for Dronning Margrethe

Folkene bag Facebook-gruppen Danmark synger for dronningen har eksempelvis taget initiativ til, at der skal ske noget helt specielt på dronning Margrethes fødselsdag:

Helt enkelt går det ud på, at vi alle sammen den 16. april klokken 12.00 åbner vinduet, stikker hovedet ud og synger 'I dag er det dronning Margrethes fødselsdag'. Og da gruppen allerede har rundet 170.000 medlemmer, så er der da en relativt god chance for, at vi vil se naboer og andre skråle med.

Dronning Margrethe fortjener at blive fejret, selvom corona-krisen har lagt sig som et tungt tæppe over hele Danmark, mener folkene bag initiativet 'Danmark synger for dronningen'. På denne måde kan vi fejre dronningen sammen … på afstand.

- Torsdag den 16. april 2020 kl. 12.00 synger vi på gader og veje - på altaner, ud af vinduet ... hvor vi nu er. Når Corona har lukket for den officielle fest - så må vi selv markere dagen! Hejs flaget, vift med flag - del dagen derhjemme med familie, børn, børnebørn osv. - på behørig Corona-afstand, lyder det i opslaget fra 'Danmark synger for dronningen'.

LÆS OGSÅ: 11 ting du (måske) ikke vidste om dronningen

Hvad med en fødselsdagsblomst?

Under normale omstændigheder havde der nok været en blomsterstorm mod Amalienborg i anledningen af den runde fødselsdag, men pga. coronakrisen har dronningen i år opfordret til, at vi i stedet sender blomster til nogle af de mange ældre, som har det svært i denne tid:

- I lyset af den alvorlige situation for mange danskere i forbindelse med udbredelsen af coronavirus har Hendes Majestæt Dronningen et særligt ønske i anledning af den forestående 80-års fødselsdag den 16. april. Dronningen modtager hvert år på sin fødselsdag blomster fra nær og fjern. I år opfordrer Dronningen til, at man i stedet sender en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid,” skriver kongehuset i en pressemeddelse.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også