Underholdning
10. januar 2023

Rasmus Bruun og Frederik Cilius tilbageholdt og beskyldt for snyd i "Hvem vil være millionær?"

TV 2 bekræfter, at et afsnit af "Hvem vil være millionær?" er blevet droppet, fordi Rasmus Bruun og hans kompagnon, Frederik Cilius, brød reglerne. Ifølge radioværten var det et satirisk greb - som endte i en tilbageholdelse
Af: Benedikte Brix
Den korte radioavis

Foto: Kaspar Wenstrup/Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Frederik Cilius og Rasmus Bruun er et af de kendte makkerpar, der har været inviteret ind i TV 2-programmet "Hvem vil være millionær?" for at vinde en stor sum penge og donere den til velgørenhed.

Men afsnittet med de to "R8dio"-hoveder har aldrig set dagens lys. Satirikerne havde nemlig taget lidt mere af deres humor med ind i studiet, end TV 2 havde regnet med.

Det uddyber Rasmus Bruun i podcasten "Tsunami" på 24Syv.

– Det er jo en lang historie, begynder radioværten, da han til værterne skal forklare, hvorfor hans deltagelse i "Hvem vil være millionær?" aldrig blev sendt.

Først forklarer han, at han og Frederik Cilius formentlig allerede ragede uklar med produktionen, da de til at begynde med ville donere præmiepengene til Storebæltsforbindelsen, så den kunne blive gratis at køre på.

For der ville være rimelig stor sandsynlighed for, at de selv ville få kræft på et tidspunkt, havde parret ifølge Rasmus Bruun begrundet valget over for værten, Hans Pilgaard.

Det syntes den tidligere kræftsyge vært dog ikke var morsomt, og der var stemningen halvdårlig, genfortæller Rasmus Bruun.

Frederik Cilius og Rasmus Bruun havde også fundet på, at karakteren speaker-Allan fra deres hitprogram "Den korte radioavis" skulle sidde blandt publikum og tage telefonen, når de ringede til deres livline – som de havde sagt var Mads Brügger.

– Jeg tror, vi tænkte: "Nu skal vi derind, og så skal vi give dem noget ekstra", forklarer Rasmus Bruun.

Men TV 2 havde ikke inviteret satireparret for at lave meget sjov.

https://imgix.femina.dk/2023-01-10/frederikrasmus.jpg

Foto: Ritzau Scanpix

Går i panik

Personen bag speaker-Allan havde ikke fået lov at sidde blandt publikum – i stedet befandt han sig under optagelserne i et rum uden for studiet sammen med nogle fra produktionen, hvor de fulgte med på en skærm. Og her sad han og tog telefonen, da Hans Pilgaard troede, han var i gang med at ringe Mads Brügger op for at hjælpe Frederik Cilius og Rasmus Bruun videre med et spørgsmål.

– Allan tager telefonen, og så går hele showet ned. De går i panik og tænker: Hvad er vi ude på? Er vi i gang med at snyde os til millionen?

– Så der lukker de hele lortet ned.

Ifølge Rasmus Bruun bliver optagelserne stoppet, publikumsopvarmeren kommer ind, og en stor tekniker tager fat i ham og Frederik Cilius, så de ikke kan rejse sig fra deres pladser i studiet.

– Vi får at vide, at nu bliver vi her. Vi bliver tilbageholdt, indtil de har fundet ud af, hvad der sker. Og vi prøver at sige: "Det var en joke. Det var med vilje. Vi ville have, at Allan skulle tage den, og så skulle han ikke kunne svare". Men der er jo ikke rigtig nogen dér, der har lyttet til "Den korte radioavis". Så de kan ikke rigtig se det sjove i det, siger Rasmus Bruun.

Herefter bliver man enige om at klippe den del ud og fortsætte spillet. Men programmet er aldrig blevet sendt på tv.

Til SE og HØR bekræfter TV 2, at udsendelsen med "Den korte radioavis"-stjernerne blev droppet på grund af den falske livline.

– Det er korrekt, at Rasmus Bruun og Frederik Cilius var med i en udgave af "Hvem vil være millionær?", som ikke blev sendt, bekræfter TV 2 i et skriftligt svar til SE og HØR.

– Årsagen var, at de ringede til en livline, som fulgte med i optagelserne på en skærm, hvilket strider mod reglerne.

Ifølge Rasmus Bruun var planen dog aldrig hverken at snyde eller bryde regler.

– Vores intention var at underholde og give lidt ekstra. Men de er meget bange for, hvis det kommer til at hedde sig, at man let kan snyde i "Hvem vil være millionær?".

Udover miseren herover har Rasmus Bruun aldrig oplevet noget negativt ved at være kendt, afslører han også i podcasten.

Du kan høre udsendelsen her.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også