https://imgix.femina.dk/media/article/1411_maend_om_kvinder_johan.jpg
Underholdning

Rapperen Jooks: Mit syn på kvindekroppen har forandret sig

19. marts 2014
af Susse Wassmann
foto: Stine Heilmann
- Så lad dog være med at lave den om! siger rapperen Jooks – alias Johan Forsby. Han synes, at det er sexet, når kvindekroppen bærer præg af det liv, hun har levet. Og at det er en meget kedelig tendens, at vi usynliggør vores personlige historie med plastic og botox.

- Jeg tror, at vores selvbilleder – og det gælder både mænd og kvinder – er enormt afhængige af, hvordan vi har det mentalt. Hvis min kone for eksempel siger til mig en dag, at hun har et problem med sin krop, er det ofte fordi, hun har et problem et andet sted. Så vores syn på vores kroppe er afhængigt af, hvor vi er henne mentalt. Den sammenhæng oplever jeg i meget højere grad end en forskel på, hvordan man ser ud fra den ene dag til den anden.

Hvad tænker du om mediernes idealbillede af den ultraslanke, storbrystede, langbenede kvinde?

- Jeg synes, det er rimeligt uinteressant. Jeg kan godt være med på en stærk og sund livsstil for helbredets skyld, men idealbilledet af, hvordan en krop bør og skal se ud, det synes jeg er røvkedeligt. Vores kroppe fortæller jo en historie i forhold til de liv, vi har levet, men hvis du pumper dig selv med plastic og botox, fortæller du den samme historie som alle de andre, der er blevet pumpet med plastic og botox. Så kan man ikke se, hvem lige præcis DU er.

KIKSEDE REKLAMER FOR NYE BRYSTER

Hvad mener du med at den fortæller en historie?

- Jamen, jeg er nået til et sted i mit liv, hvor mit syn på kvindekroppen forandrer sig, hvor jeg ser kroppen som et billede på de præstationer, den har ydet i livet. Det kan være en slidt krop på baggrund af et hårdt levet liv, men det kan også være fødsler, som jeg synes er enormt sejt. Min kone har født to børn, det er noget af det største, der kan ske i ens liv. Og det er da pissesexet, når en kvindekrop bærer præg af det.

- Det billede, vores kroppe bærer, er en stor del af os, og ikke noget, man skal flygte fra. Det er noget, man skal stå ved. Og jeg synes, at tendensen med at man annullerer eller usynliggør det ved at få ommøbleret kroppen i et eller andet tidsbillede, er skide kedelig. Man sletter jo den historie, man har med sin krop.

- Så de der reklamer for et par nye bryster, der er på busserne, er super kiksede, synes jeg. Hvem fanden er det, de taler til? Hvad er det for et billede, de prøver at udtrykke? At man får et bedre liv, hvis man får de dér bryster? Jeg synes, det er en skævvridning af, hvad vores idealer burde være. Og jeg kan overhovedet ikke se ideen med det.

DET ER LÆKREST AT VÆRE LEVENDE

Så jeg kan ikke spørge dig om din idealkvinde?

- Nej, det er dét, der er pointen. Jo, min idealkvinde er min kone. Fordi hun ser ud, som hun gør, på baggrund af det liv, vi lever sammen. Men ellers har jeg ikke en prototype på en krop, der er den rigtigste eller den lækreste. Jeg har en prototype på en KVINDE, der er den rigtigste og den lækreste. Og det er hende, der gør dét, hun brænder for. Det er jo DET, vi bliver tændte af! Og det er en LANGT større faktor i tiltrækning, at et menneske er levende. Virker levende. Frem for hvordan vi ser ud.

* Johan ’Jooks’ Forsby, 34 år.

* Rapper og konceptudvikler.

* Gift med forfatter og etnolog Julia Lahme, som han har to sønner på seks og to år med.

* Bor på Østerbro.

* Hader ikke noget ved sig selv. Fordi alle småskavankerne er med til at fortælle historien om Johan Forsby.

Læs også