prinsesse marie
Underholdning

Prinsesse Marie fylder 40 år

5. februar 2016
af Charlotte Hallbæck
foto: All Over
Lørdag den 6. februar fylder prinsesse Marie 40 år. Det fejrer vi ved at tage et tilbageblik på hendes liv i Danmark – og nogle af de mange smukke kjoler, prinsessen har båret gennem tiden

Det var en noget mere genert 31-årig fransk kvinde, der første gang blev præsenteret for offentligheden den 3. oktober 2007, da Kongehuset indkaldte til pressemøde i forbindelse med prinsesse Marie og prins Joachims forlovelse. Der var nogle store sko at udfylde oven på kronprinsesse Marys popularitet hos det danske folk. Men det lykkedes hurtigt prinsesse Marie at vinde danskernes hjerter.

I 2010 fortalte prinsessen så i et eksklusivt interview med FEMINA om, hvordan de første par år som dansk prinsesse havde været:

- Det er ikke nemt pludselig at se sig selv eksponeret og være én, mange har en mening om. Tidligere kunne jeg gøre, hvad jeg ville, uden at blive iagttaget, når jeg var i det offentlige rum. Alligevel føler jeg, jeg er heldig at være kommet til at bo i Danmark ... I andre lande er man mere eksponeret, når man er kendt eller kongelig, sagde prinsesse Marie dengang i interviewet med FEMINA.

Prinsesse Marie: Svært at miste sin anonymitet

Stor beslutning for prinsesse Marie

Og oprindelig brugte hun lang tid på at tage den store beslutning om at blive dansk prinsesse og leve resten af sit liv i Danmark og i offentlighedens søgelys. Hun fortalte også dengang til FEMINA, hvordan hun værdsatte prins Joachims store tålmodighed:

- Jeg var jo ret længe om at beslutte, om jeg ville flytte til Danmark, og han var bare så tålmodig. Og så er han vældig stædig ...han er ikke en mand, der giver op. Lige sådan en mand, jeg ville have!

(ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER GALLERIET)

Dagen bliver fejret

Siden da er børnene Henrik og Athena kommet til. De er henholdsvis 6 og 4 år, og de skal nok fejre fødselsdagen sammen med deres mor. I Billedbladet i denne uge fortæller prinsessen nemlig, at hun godt kan lide at blive fejret – især af sin familie.

- Ja. Jeg vil dog allerhelst bare være sammen med min familie og venner. Det er rart.

40 år kan for nogle føles som et skelsættende tal, og det er da heller ikke med begejstring, prinsesse Marie ser frem til at fylde 40. Men i det store hele er livet godt, og så gør det ikke så meget, hvilket årstal, der står på dåbsattesten. Hun siger til Billedbladet:

- Jeg vil ikke sige, det er dejligt at fylde 40. Det synes jeg ikke. 35 var bedre … Men jeg har det rigtig godt i mit liv. Så på den måde er det godt, slutter prinsesse Marie.

Læs også