Prins William og hertuginde Kate
Op- og nedture: Prins William og Hertuginde Kate har været sammen i 19 år. Foto: NTB
Underholdning

Prins William og hertuginde Kate: Han var meget usikker på forholdet

17. marts 2022
af Henriette Høigilt
Foto: NTB
Prins William skulle have indkaldt til et familiemøde efter at have fået kolde fødder.

Det er over 10 år siden, at Prins William og Hertuginde Kate gav hinanden deres "ja" i Westminster Abbey i London.

Den spektakulære begivenhed beskrives ofte som en af de mest populære royale bryllupper, og vielsen blev set af omkring to milliarder mennesker.

Efter brylluppet er duoen ligeledes blevet forældre til tre børn George, Charlotte og Louis, og efter alt at dømme lader familien til at være lykkeligt forbundne.

Bekymrede sig for fremtiden

Omvendt er det tidligere blevet afsløret, at hertugparret, der allerede blev kærester i 2002, havde en hård periode før de blev gift.

Og i april 2007 gik de også kortvarigt fra hinanden, efter William tilsyneladende skulle have slået op med hende over et telefonopkald.

Nu hævder The Mirror, at Prins William betroede sig til Dronning Elizabeth og Prins Charles om usikkerheden omkring fremtiden med Kate Middleton allerede i julen 2006.

Mediet skriver, at den dengang 24-årige prins fik kolde fødder, da spekulationerne omkring den kommende forlovelse begyndte at spire.

Prins William og Hertuginde Kate
Prins William og Hertuginde Kate i Westminster Abbey, 14. marts 2022.

Bekymringerne skulle have medført, at han indkaldte til et familiemøde.

– William var meget usikker på forholdet og satte sig ned med sin far og farmor for at have en ærlig diskussion om fremtiden med Kate.

– Begge rådede ham til ikke at forhaste noget, fortæller forfatter og kongehusekspert, Katie Nicholl, ifølge The Mirror.

Efterfølgende skal kilder have fortalt, at Dronningen var skuffet over bruddet, skriver avisen desuden.

"Prøvede at finde os selv"

Dog tog det ikke mange uger, før William begyndte at fortryde hans beslutning. Allerede i maj indså han, at bruddet havde været en fejl.

"I slutningen af måneden mødtes de i hemmelighed på Clarence House og på en pub i nærheden af Highgrove, hvor William fortalte Kate, at han ønskede at de atter skulle finde sammen igen. Kate ville ikke forhaste sig. Hun var blevet meget såret, og fortalte William at hun behøvede noget tid," har Katie Nicholl skrevet i bogen "Kate: The Future Queen", ifølge Marie Claire.

Omkring 10 uger efter bruddet, blev duoen dog set kyssende og dansende sammen til en fest.

Kort tid derefter blev det bekræftet, at de igen var blevet kærester, og Kate var flyttet ind i Williams lejlighed i Clarence House, skriver The Mirror.

Prins William og hertuginde Kates bryllup i 2011
Gift: I 2011 giftede de sig i Westminster Abbey i London.

I november 2010 annoncerede parret forlovelsen. I samme moment åbnede de også første gang op om bruddet.

– Vi gik fra hinanden for en kort periode. Vi var begge meget unge. Det var på universitet, og vi prøvede begge at finde os selv, vi var ved at blive voksne og havde brug for noget albuerum, forklarede prinsen dengang i et interview med ITV.

– Jeg havde det ikke godt dengang, men jeg lærte en masse om mig selv, fortalte Hertuginde Kate, og understregede, at den hårde tid havde gjort hende til et stærkere menneske.

Denne artikel blev oprindeligt publiceret på KK.no.

Læs også