https://imgix.femina.dk/media/7361c599d90c4755a8a4fda20ee0a1aa.jpg
Underholdning

Poesibog: Anne Kejser

31. maj 2012
af Nina Bendixen
FEMINA har fået lov til at kigge i en række kendte kvinders poesibøger. Her kan du møde radiovært Anne Kejser, der synes, mænd er meget simplere end kvinder, gerne ville være bedre til at huske ansigter og elsker at tage sig en lille lur om eftermiddagen...

Navn: Anne Kejser

Alder: 30

Civilstand: Kæreste

Børn: Nej

Øl/vin: Øøøl! Kan desværre ikke lide vin. Prøver stadig at lære det, for det er så hyggeligt, når folk liiige får sig et glas hygge-rødvin. Men det kan en øl altså også være.

Bukser /nederdel: Helst bukser. Nederdel er også fint, men så skal man tænke over, at man skal sidde sådan, så der ikke er frit udsyn. En varm sommerdag er der dog ingen tvivl om, at jeg foretrækker nederdelen.

Trine Gadeberg - læs hendes poesibog her

Min yndlingsbog, -musik og -film ... Læser mange bøger! Kan man vælge yndlingsforfattere i stedet? Jo Nesbø og hans ni bøger om Harry Hole og alt, hvad Jussi Adler Olsen skriver, bliver slugt råt. Ja, jeg er en krimipige. Er lige nu ved at læse "Uendelige Verden" af Ken Follett. Er nemlig også virkelig en historienørd!

Musik? Jeg er ansat som radiovært på radio ANR i det nordjyske, så jeg hører meget musik hver dag! Men der er dog ikke noget, der sikker min passion for musicals. Det er vel nærmest en livsstil at elske musicals, men som uddannet musicalperformer falder det mig ganske naturligtJ.

Yndlingsfilm? Hm… "Beeing John Malkovich", "Eternal Sunshine in a spotless Mind", "Lola rennt", "Charlies Angels", "Me, myself and Irene", "Liar,Liar". Ja det afhænger meget af humøret.

Når jeg skal slappe af, elsker jeg at ... sove. Møder klokken 5 hver morgen, så jeg får mig altid en lille skraber om eftermiddagen. Men skal jeg slappe af i vågen tilstand, laver jeg mad, læser eller går/cykler en tur. Gud, hvor kontaktannonceagtigt! Jeg er altså ikke så kedelig, som jeg lyder, og jeg er ikke 80, jeg er 30.

Hvis jeg skulle bo i et andet land, skulle det være ... Sverige måske. Altså, jeg har virkelig ikke lyst til at bo i et andet land end Danmark. Men jeg kunne godt tænke mig at opleve store dele af USA og Australien. Og SKULLE jeg tvinges til at bo i et andet land, måtte det godt være et varmt land, hvor jeg havde min egen strand.

Jeg er virkelig god til ... at være positiv og optimistisk. Og til at lave mad. Og hygge er også en spidskompetence for mig. Er desværre vist også lidt for god til at holde kedelige og uopfordrede lektioner, hvis der er noget, jeg mener, jeg ved noget om.

Christiane Schaumburg-Müller - læs hendes poesibog her

Jeg er overraskende dårlig til ...
at parallelparkere. Jeg må sgu snart lære det. Til gengæld går det fint, når jeg kører fremad.

Min største last er ... salt and vinegar chips. Har altid en eller flere poser liggende. Pt. ligger der én i skabet, tømte én i går.

Det dummeste/pinligste, jeg nogensinde har gjort/oplevet ... Jeg er ret dårlig til at huske ansigter, og det er ikke af et ondt hjerte! Mennesker interesserer mig, men mere det, de siger, end hvordan de ser ud. Men kan godt komme til at virke som en dum røv, hvis jeg så ikke kan huske, hvem de er, når jeg møder dem igen.

Den største udfordring i mit liv ... var at sige ja til at flytte til Aalborg, hvor jeg bor nu, for at lave radio. Var bange for, at jeg ville blive så vældig ensom heroppe, da jeg ikke kender nogen. Men det går så fint.

Jeg griner, når ... jeg er sammen med sjove mennesker. Klart nok egentlig. Sætter stor pris på folk, der ejer humoristisk sans. Det er meget vigtigt for mig!

Jeg holder mig i form ved ... Ikke noget. Ser bare ud, som jeg ser ud. Så kan det være, at jeg en dag begynder at tage på, og så må jeg jo cykle mig en tur. Cykling gælder vel også med, selvom det ikke er for at tabe sig eller holde sig i form ikke? Ok jeg cykler.

Min yndlingsdesigner er ... Fritz Heiring. Han laver nogle virkelig smukke smykker.

Hvis jeg kunne spole tiden 5 år tilbage, ville jeg fortælle mig selv, at ... det hele nok skal gå. Det er da meget rart at vide fra 5 år ældre mig ikke?

Jeg er den eneste i min omgangskreds, der ... ikke er craaaaazy med Sex and the City. Synes det er en kedelig og ligegyldig serie. Ja, bum! Så er det sagt. Så begik jeg nok blasfemi lige der.

Jeg lyver kun, når ... det er nødvendigt.

Jeg er bekymret for ... ungdommen nu til dags. Håber sandelig ikke de dér realityprogrammer repræsenterer et gennemsnit af den danske ungdom. For så ser det sgu sløjt ud, når jeg skal på pension engang.

Sys Bjerre - læs hendes poesibog her

God stil er ... at tage hensyn til andre og tage vare på de svage.

Jeg græder, når ... jeg bliver gal, fordi jeg føler mig uretfærdigt behandlet. Eller hvis det på samme måde går ud over andre. I radioen havde vi i nyhederne en historie om en kattekilling, hvor nogen havde sat sådan en kæmpe og mega stram metalklemme om dens hals og efterladt den på en tankstation. Det blev fundet halvdød og blev efter nogle dage aflivet. Hvis jeg havde hørt den nyhed i radioen derhjemme, ville jeg have grædt. Men jeg var på arbejde, så dér måtte jeg tøjle mig lidt.

Når jeg er alene, elsker jeg at ... læse

Det bedste råd, jeg har fået, var ... Hm…kan ikke lige huske, jeg har fået sådan et af de dér "amerikansk film"-råd, hvor man bliver belært af den kloge gamle bedstefar om livet.

Det første, jeg lægger mærke til hos en mand, er ... Hmm… Det ved jeg sandelig ikke. Tænker vel: "Nå der er en mand". Hvis der menes, hvad jeg tiltrækkes af, så er det ikke noget, jeg går så meget op i. Som lesbisk kigger jeg naturligvis nok lidt mere på kvinder.

Mænd er flottest, når de er klædt i ... tøj, der matcher deres personlighed. Et jakkesæt kan være vildt flot på en mand, der kan bære det, ikke bare fysisk men også med sin udstråling. Kan man se, at jakkesæt slet ikke er ham, så er det altså heller ikke så pænt på ham.

Enhver kvinde bør vide, at mænd ... A) snakker om andre damer end dig. B) kigger efter andre damer end dig. C) Har været sammen med flere kvinder, end han indrømmer over for dig. D) Ofte er nemmere selskab end andre piger. Kvinde, få dig en drengeven!

Mænd er uforståelige, når ... Jeg synes mænd er simplere at forstå end kvinder. Mænd siger tingene, som de er. Lige ud af posen. Ikke noget med, at man skal gætte sig til, hvad de tænker.

Læs Marie Carmen Koppels poesibog her

Læs Mathilde Falchs poesibog her

Læs også