Pia Kjærsgaard
Underholdning

Pia Kjærsgaard var pilskaldet som barn: Hendes mor gjorde noget "grotesk" for at skjule det

3. april 2023
Af Maria Hoang
Foto: Jacob Ljørring
Toppolitikeren afslører, at hendes mor gjorde noget drastisk for at skjule, at hendes lille datter ikke havde meget hår på hovedet.

Artiklen blev første gang brag på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

– Jeg ved ikke, om jeg skal grine ad det, eller om jeg skal blive gal, fortæller Pia Kjærsgaard til Kristeligt Dagblad om sin mors opførsel.

– Men jeg har nu valgt det sidste, for jeg synes simpelthen, at det er så grotesk, tilføjer hun.

Den 76-årige politiker fortæller i et interview i Kristeligt Dagblad, hvilke anstrengelser hendes mor gjorde sig for at skjule, at hendes lille datter ikke havde meget hår på hovedet.

Kjærsgaard fortæller, at hun kun var 10 måneder gammel, da hendes mor ikke kunne acceptere sin datters manglende hårpragt:

– Så hun klippede en hårtot af og syede den fast på min hue, så den sad foran og strittede frem. Og så gav hun mig en kyse på ud over huen, når vi kørte i byen, så det kunne se ud, som om jeg havde noget hår, genkalder hun.

Og selv om morens opførsel den dag i dag vækker harme hos Pia K., så undskylder hun det også med, at det var en anden tid:

– Bare se på min kjole. Jeg er meget fint klædt, og det var typisk for den tid. Det var nok også derfor, at min mor syede den hårlok ind i min hue. Det er anderledes i dag. Man klæder børnene lidt mere praktisk på, konkluderer hun.

Læs også