Petra Nagel
Underholdning

Petra slukkede strømmen i TV 2-program. Så tog Sikkerhedsstyrelsen fat i dem

3. marts 2023
Af Redaktionen
Foto: Mads Holst Nielsen/TV 2
Petra Nagel fandt en smart måde at lave mad på, da hun slukkede for strømmen. Men det viser sig, at det er både farligt og ulovligt.

I takt med de stigende energipriser verden over har Petra Nagel og hendes familie medvirket i et strømspare-eksperiment.

I 20 dage slukkede de for strømmen, og i TV 2-programmet "Petra slukker strømmen" kan vi nu følge familiens op- og nedture undervejs.

Men efter kameraerne er slukkede, og strømmen atter er vendt tilbage, er TV 2 blevet kontaktet af Sikkerhedsstyrelsen.

Det skriver BILLED-BLADET.

Petra Nagel i færd med at lave treretters til familien - uden strøm - på trangia-sæt i TV 2-programmet "Petra slukker strømmen". 
Petra Nagel i færd med at lave treretters til familien - uden strøm - på trangia-sæt i TV 2-programmet "Petra slukker strømmen". 
Foto: Amdi Broner/TV 2

I programmerne gør Petra Nagel brug af et såkaldt trangia-sæt til at lave mad – et lille og let grydesæt, der normalt bruges til udendørs madlavning.

Efterfølgende har Sikkerhedsstyrelsen gjort TV 2 opmærksom på, at det er både ulovligt og farligt at bruge en trangia indendørs. Det fremgår af TV 2's opdaterede programbeskrivelse.

Det skyldes, at der er risiko for forgiftning, skriver BILLED-BLADET, som har været i kontakt med Sikkerhedsstyrelsen.

Brug af gasapparater

Du bør kun bruge et gasapparat indenfor, hvis produktet er egnet til indendørs brug.

Dette gælder både gasvarmeovne og andre typer af gasapparater.

Du skal huske altid at tjekke fabrikantens anvisninger på emballagen eller i brugsvejledningen, før du bruger et gasapparat indendørs.

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

Til BILLED-BLADET uddyber Sikkerhedsstyrelsen, at det drejer sig om brugen af trangia, der brænder på gas – som er den, Petra Nagel bruger til at lave mad til sin familie i programmet.

BILLED-BLADET har henvendt sig til TV 2 for at få en kommentar. TV 2 er ikke vendt tilbage.

Læs også