https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2012/11/1246-peter-frodin-hjulpet-af-lone-hertz/1246-peter-frodin-1-copy.jpg
Underholdning

Peter Frödin: Sådan hjalp Lone Hertz mig

20. november 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Foto: Petre Kleis
Skuespilleren fortæller om, hvordan Lone Hertz’s kommentar ændrede hans liv

Det er måske svært at forestille sig, at en enkelt kommentar kan betyde meget for en persons liv. Det var ikke desto mindre det, som Peter Frödin, der er aktuel med børnebogen 'Lille Allan - den menneskelige antenne', oplevede en aften for nogle år siden.

Han havde netop set et teaterstykke i Kanonhallen med dramatikeren Line Knutzon. Bagefter sad de uden for og snakkede om stykkets indhold.

- 'Hold kæft noget lort.' 'Neiih, hvor var det også dårligt, og hvad med dét der? Dét var eddermame også noget lort.' Lone Hertz sad lige ved siden af, og på et tidspunkt vendte hun sig om og sagde: 'Peter, er der overhovedet noget, du kan lide?', siger Peter Frödin i et stort interview i FEMINA, hvor han benytter lejligheden til at takke Lone Hertz for netop den kommentar.

Peter Frödins kollega Hella Joof har i mange år troet, hun altid skulle være alene. Læs hvorfor her

Ville slet ikke opfattes sådan
Den fik nemlig Peter Frödin til at tænke på, at andres opfattelse af ham ikke nødvendigvis passede til hans selvopfattelse.

- Det var et af mange vendepunkter i mit liv. Det står meget tydeligt for mig: 'Sådan vil jeg ikke opfattes. For når jeg føler efter inde i mig selv, er det slet ikke sådan, jeg har det'. Jeg var og er stadig begejstret over alle mulige ting, og jeg synes stadig, der er alt muligt, som er noget værre lort, forklarer Peter Frödin og fortsætter:

- Men det hele kommer an på, hvor man lægger sit hovedfokus. Ikke at man er lalleglad og løber rundt og smiler, når man overordnet fokuserer på det positive. Men det ændrer noget i ens liv. Det ændrede i hvert fald virkelig meget i mit. Jeg valgte at lægge fokus et andet sted end på: 'Hold da kæft noget lort', siger Peter Frödin.

Linse Kessler har haft et hårdt liv. Læs her, hvorfor hun nu er færdig med at slå på andre.

Læs også