https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2012/11/1246-peter-frodin-religion/1246-peter-frodin-religion-copy.jpg
Underholdning

Peter Frödin: Jeg bryder mig ikke om religion

15. november 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Foto: Petra Kleis
Skuespilleren og forfatteren tror på kærlighed som den bærende kraft i universet

Peter Frödin blev gift med sin kæreste gennem nu 15 år i 2007. Og selvom det nu er blevet muligt for homoseksuelle at blive viet i en kirke, har Peter Frödin og partneren Jon ikke tænkt sig at holde et stort kirkebryllup.

- Der skal selvfølgelig være mulighed for det, hvis homoseksuelle mennesker har lyst til at blive gift i kirken. Vi lever i et samfund, hvor vi skal være lige som mennesker. Men Jon og jeg ville aldrig blive viet i en kirke. Jeg er ikke et religiøst menneske. Jeg er et meget spirituelt søgende menneske, men jeg bryder mig ikke om religion, jeg bryder mig ikke om alle reglerne, der er en smålighed over de fleste religioner. Jeg bryder mig ikke om tilbedelse eller fordømmelse, og begge dele er meget fremtrædende i de fleste religioner, forklarer Peter Frödin i et interview i FEMINA.
Han mener i stedet, at man skal elske de ting, man vil, og ellers gøre som man har lyst til.

Sys Bjerre fortæller, det koster på kærlighedskontoen at være kendt. Læs her, hvorfor.

Gud er kærlighed
Den overbevisning har han fra sin mor, der tidligt sagde til ham: ' Hvis man siger, at Gud er kærlighed, så går man ikke helt galt i byen.'

- Det var hendes overbevisning, at Gud er kærlighedens kraft. Sådan opfatter jeg det i og for sig stadigvæk. Men jeg synes måske, at ordet 'gud' skulle have en lille pause. Der har været så meget tale om Gud. Der er simpelthen for mange, der forsøger at tage patent på deres udlægning af Gud for tiden, siger Peter Frödin.
Han tror i stedet på kærligheden.

- Jeg tror på lys og kærlighed, og jeg tror på, at den største udviklende kraft i hele universet og i hele verden og i vores liv, det er kærlighed. Det er derfor, vi er her. Kærlighed er vidunderlig. Kærlighed er grundlæggende hele livets omdrejningspunkt, slår Peter Frödin fast.

Det kræver sin kvinde at være gift med Blærerøven. Læs her, hvordan hans hustru får det til at fungere.

Læs også