https://imgix.femina.dk/media/article/1417-pernille-fischer-christensen.jpg
Underholdning

Pernille Fischer Christensen: Skønhedsoperationer er snyd

20. marts 2014
Af redaktionen
Filminstruktør Pernille Fischer Christensen synes, verden bliver et dårligere sted for hver eneste skønhedsoperation. Hvem bliver smukkere af det? Og hvem får mere kærlighed?

44-årige Pernille Fischer Christensen efterlyser mere solidaritet blandt kvinder. Vi skal holde sammen og elske livet som det er. Som filminstruktør er hun også klart tilhænger af skuespillere, er ikke har brugt skalpel og botox, siger hun til FEMINA.

- Alt det der med skønhedsoperationer har for mig intet at gøre med kvindelighed. Det har noget at gøre med selvhad. Hele det besynderlige kvindelige ideal med alt muligt der skal sprøjtes ind og gøres ved… Altså for hver skønhedsoperation bliver verden bare et dårligere sted at være! Fordi … man snyder og siger dybest set: ”Jeg kan ikke lide at være i det her liv, jeg bryder mig simpelthen ikke om det, som ER livet. Og det, jeg har inden i, ved jeg godt, ikke er noget værd, så nu snyder vi.” Men hvem bliver smukkere af det? Og hvem får mere kærlighed? Hvem får mere af alt det, vi egentlig gerne vil have af at gøre de ting ved sig selv? Ikke nogen, tror jeg. Så vi kvinder må holde sammen, hvad det angår. Det andet er usolidarisk, siger Pernille Fischer Christensen til FEMINA.

Men hun er jo selv i filmverdenen, hvor de kvindelige skuespillere ikke ligefrem er kendt for at tage afstand fra skalpel og sprøjte.

- Der er faktisk mange af dem, der bliver smidt af rollelisten, når de er over 40, fordi de er propfulde af botox, og så ligner de bare hinanden. Du kan ikke se, om det er Uma Thurman eller Connie Nielsen. De har samme look. Det er en maske. Det er klart, det er skide svært at være skuespiller med hele det der… krav. Hvis man har været feteret og pludselig ikke er det mere, og så lige kan trække den ti år til, kan jeg da godt forstå, man falder lidt i. Men nogle af de skuespillerinder, jeg beundrer allermest, er faktisk dem, der har taget det modsatte valg. Annette Bening har fået sine største og smukkeste roller og har fået allermest opmærksomhed ved bare at sige: Jeg er den, jeg er. Hvem skulle have troet det om hende? Hun var også sådan en babe.

Og selv om Pernille Fischer Christensen selv elsker kjoler og gerne har en på, når hun instruerer, insisterer hun på, at hun er menneske, før hun er kvinde.

- Når man taler om kvindelighed, handler det tit om noget med ydre ting. Jeg tænker virkelig ikke så meget over det. Jeg kan jo aldrig nogensinde vide, hvordan det er at være en mand. Det er bare mission impossible. At være kvinde er en konstant. Jeg ved ikke engang, hvordan jeg adskiller det fra at være menneske. Det er jo det, jeg er, siger Pernille Fischer Christensen til FEMINA.

Læs også