gift ved første blik
Gift ved første blik

Patrick og Olivia fra "Gift ved første blik": Derfor håndterer de bruddet vidt forskelligt

14. oktober 2022
Af Maria Hoang
Foto: DR
Patrick og Olivia griber hele forløbet omkring deres forliste tv-ægteskab helt forskelligt an

Nok er det Sebastian og Anders, der i torsdagens afsnit af "Gift ved første blik", kører i rutsjebane under deres getaway i Göteborg, men det står efterhånden klart, at det er sæsonens yngste par, 26-årige Olivia og 27-årige Patrick, der er ude i nogle gevaldige op- og nedture.

Efter en bryllupsrejse, hvor Olivia var tæt på at trække sig, valgte hun at give forholdet endnu en chance ved at besøge sin ægtemand i Odense. Her var stemningen en helt anden, men den vender igen, efter parret har "været intime", som Olivia selv betegner det som.

Til kameraet fortæller Olivia, at hun nu er helt sikker på, at hun vil stoppe eksperimentet før tid, men hun kæmper gevaldigt med, hvordan de kedelige nyheder skal breakes for Patrick.

Olivia vælger at fortælle det til deres planlagte parterapi, og selv om Patrick har givet udtryk for, at han synes det går fint, så svarer han med, at Olivias beslutning ikke overrasker ham.

Til Se og Hør fortæller Patrick, at han allerede lugtede lunten, da Olivia aflyser et planlagt visit fra ham – noget, som man ikke ser i aftenens program.

Derefter ser vi også parret fordele bryllupsgaverne mellem sig, og i bodelingen afleverer Patrick sin morgengave tilbage til Olivia.

– Jeg har bare behov for at lukke det her kapitel med Olivia. Stort set alt, hvad jeg har derhjemme, har et minde bag sig, og jeg kan ikke have noget af hendes, der bare ligger som en reminder, fortæller han om trækket, der tydeligt kommer bag på Olivia.

gift ved første blik
Foto: DR

Morgengave eller ej?

Olivia har dog en helt anden opfattelse af forløbet omkring bruddet. Hun mener, at Patrick ikke gav udtryk for, hvad han i virkeligheden følte med, at eksperimentet skulle stoppe før tid, og det endte med en masse frustrationer fra begge parters side.

– Jeg havde den her opfattelse fra parterapien af, at – og som man ikke ser – Patrick han siger faktisk til parterapien, da jeg vælger at stoppe ægteskabet, at han har det på samme måde, og derfor er det også helt fint med ham. Så jeg regner med, at vi begge gerne vil skilles, fortæller hun til Se og Hør.

Derfor kom det i den grad bag på Olivia, at morgengaven lå blandt bryllupsgaverne:

– Det var jo en gave, jeg havde givet ham, så havde jeg hellere set, at han bare havde smidt den ud, lyder det fra Olivia.

I programmet siger en skuffet Olivia, at hun havde håbet på, at de kunne ordne bruddet som voksne, men den udtalelse har Patrick ikke meget til overs for:

– Det er jo sjovt, man siger, man gerne vil fremstå som voksen, når man ikke kan være i fem ugers eksperiment, siger han om Olivia, som han nåede at være gift med i to uger.

Olivias modsvar er, at hendes håb om et "voksent" brud var noget helt andet:

– Vi har trods alt haft en rimelig vild oplevelse sammen, og at man kunne have snakket ud om det, afsluttet det på en god måde og sagt ordentlig farvel, og at det ikke blev afsluttet på den måde. Der tackler vi bare sådan nogle situationer forskelligt, slår hun fast og tilføjer:

– Det har været et problem i hele vores ægteskab, at Patrick siger noget, hvor han ikke gider snakke om det, så er det bare nemmere at sige, alt er fint, det er det samme, jeg oplevede til parterapien, og det, synes jeg, er både ærgerligt og ikke ret konstruktivt i en relation.

Og selv om Patrick altså over for Olivia til parterapien giver udtryk for, at et skilsmisse er "helt fin", så er han anderledes frustreret over, at ægteskabet sluttede før tid:

Så du havde fuldført de fem uger?

– Ja, for det er jo præmissen, lyder svaret fra Patrick, der tilføjer:

– Det er tosset at gå ind i det, hvis man ikke ser det til ende alligevel. Hun sidder og siger til mig til brylluppet, at hun ser tingene til ende, og hun gør tingene færdige, når det er. Så synes jeg, det er lidt falskt.

Artiklen blev først bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også