Onkel_reje
Underholdning

Onkel Reje er blevet udsat for "grove trusler". Nu har han sygemeldt sig

3. maj 2023
Af Alberte Ravn Skoglund
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Mads Geertsen, der i årevis har været bag figuren Onkel Reje, sygemelder sig efter grove trusler og chikane

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

I ti år har børn fulgt med på skærmen, når Mads Geertsen har spillet den politisk ukorrekte Onkel Reje på DR Ramasjang, der hverken kan lide at gå i bad eller spise grøntsager.

Men det er bestemt ikke alle forældre, der er lige så begejstrede for den specielle børnekarakter, og Onkel Reje er gennem årene blevet kritiseret ad flere omgange.

Den seneste tid har kritikken dog udviklet sig til grove beskyldninger og chikane, og det har nu ført til, at Mads Geertsen har valgt at sygemelde sig.

Det fortæller chefen for B&U i DR, Morten Skov, til Berlingske.

– Mads og hans karakter Onkel Reje bliver lige nu udsat for et angreb, som vi tager skarpt afstand fra. Det består af forvrøvlede og grundløse beskyldninger, men også af grove trusler og chikane. Det vil de fleste blive påvirket af, og det gælder også for Mads. Derfor har han valgt at sygemelde sig og aflyse en række forestillinger, fortæller chefen for B&U.

Mads Geertsen skulle blandt andre have optrådt til Døllefjelde Musse Marked, Rødovre Centrum og i Fårup Sommerland. Men de optrædener er nu blevet aflyst.

Hos DR ser man alvorligt på de trusler og den chikane, som Mads Geertsen den seneste tid har stået model til, og derfor har man ifølge Morten Skov valgt at politianmelde sagen.

Onkel_reje

Chefen for B&U vil dog ikke komme konkret ind på, hvad truslerne består af.

– Truslerne har forskellig karakter. Jeg har ikke lyst til at gå ind i dem enkeltvis. Men når man bliver truet på sit velbefindende, så er det langt over grænsen for, hvad vi vil acceptere, forklarer han.

Men læser man på både Facebook og Twitter, ser det ud til, at flere beskylder børnekarakteren for blandt andet blufærdighedskrænkelser, hvortil de deler billeder af Onkel Reje klædt ud i læder-undertøj.

SE og HØR har forgæves forsøgt at række ud til både Mads Geertsen og DR.

Læs også