https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/karriere-og-penge/2012/08/1234-oliver-bjerrehus/1234-oliver-bjerrehus-copy-2.jpg
Underholdning

Oliver Bjerrehuus: Om coke, kærlighed og husspektakler

23. august 2012
af Susse Wassmann
Foto: Krestine Havemann
Oliver Bjerrehuus fortæller for første gang den sande historie om det liv, mange af os har en mening om. Misbruget. Socialforvaltningen, der måtte ind over i forholdet til børnene. Den livslange fest, der har fået en ende. Fordi han som 36-årig nu har taget sit livs første reality-tjek

Nogle ved det, nogle kender nok ikke til alle de rygter, der har kørt i bladene - som Oliver nu har sagsøgt på grund af ukorrekte oplysninger. Så lige en kort opsummering fra de kulørte: Oliver Bjerrehuus og hans kæreste, Gunnvør, havde et højrøstet skænderi, politiet blev tilkaldt. Oliver måtte ikke se parrets lille datter, Sigga, Oliver kom på afvænning og tog metadon.
Hvad er sandheden her, Oliver?
- Sandheden er, at jeg aldrig har taget heroin. Det er jo det, man tager metadon for. Og jeg har aldrig været på afvænning. Mine laster har altid været hash og et par streger (kokain), når jeg gik i byen, og det har jeg ikke rørt siden januar. Jeg holdt op fra den ene dag til den anden og fik taget urinprøver på et familieambulatorium. Og de har alle sammen været rene.
Hvorfor?
- Fordi Gunnvør og jeg havde et husspektakel, hvor politiet blev tilkaldt. Der kommer jo en bekymring for børnene, når sådan noget sker. Det kan jeg godt forstå. Vi har begge et enormt temperament, vi skændes helt vildt, og så finder vi tilbage til vores kærlighed. Det skifter. Men hun blev enormt træt af mig og mit tjald-rygeri, og det kan jeg godt forstå.

Læs også interviewet med Gunnvør fra dengang, hun og Oliver mødtes

INTET VÆRD SOM MAND
Var det et forbrug eller et misbrug?
- Jeg vil kalde mig storforbruger, siger Oliver med et skævt smil.
- Jeg røg helst dagligt, men ikke, når jeg var på job. Hvis jeg ikke skulle noget, tog jeg ud i øvelokalet og sad og røg og spillede bas, det var himlen for mig.
Hvor voksent er det lige, når man har to børn?
- Ja, det må du nok sige. Men jeg tror, at der er mange mænd, der godt vil kunne identificere sig med det. Ikke husspektaklet - men den måde, jeg havde det på. Jeg arbejdede rigtig hårdt for at brødføde to børn og en kæreste, jeg betalte hele gildet, og fik altid at vide, at jeg var en sjuft. Set fra hendes side syntes hun, at det var enormt tomt, når jeg kom hjem efter en lang arbejdsdag og satte mig ind foran computeren og røg en joint. Set fra min side havde jeg bare brug for FRED, når jeg kom hjem.
- Jeg var drevet til et punkt, hvor jeg ikke følte, at jeg kunne give mere. Jeg følte, at jeg intet var værd som mand. Jeg fik aldrig et stryg af min kvinde - jeg fik aldrig at vide, at jeg var sød og dejlig. Men vi har kun haft det ene slagsmål, og det tog vi jo alle sammen meget, meget seriøst. Gunnvør havde Sigga i en måned, hvor jeg ikke måtte se hende, og det dræbte mig. Fuldstændigt.
Så du valgte at blive clean …
- Ja. Og det er fantastisk. Jeg tog jo ikke alt det der, fordi jeg behøvede det. Jeg havde bare ikke noget filter.

Læs også: Trine Dyrholm: "Børn er ingen hindring"

JEG HAR TUDET OG TUDET OG TUDET
- Det er først nu, jeg har lavet et reality-tjek, trukket mig tilbage og rigtig kigget på mit liv. Og den første måned jeg var clean … Da kom der nogle tidevandsbølger! Jeg har tudet og tudet og tudet. Fordi det gik op for mig … Den distance. Gud, hvor må jeg have svigtet! Det var jo en form for selvmedicinering.
Du gik i terapi - hvad kom der op der?
- Åårh, er du sindssyg! Jeg troede jo ikke, at jeg flygtede fra noget, jeg troede bare, at jeg tog ind i Paradis, min egen lille verden, når jeg røg. Men jeg fandt jo ud af, at jeg gjorde det, fordi jeg ikke kunne få min verden til at fungere. Jeg kunne ikke få den til at være det paradis, jeg gerne ville have.
Jeg har altid været ligeglad med at være Mr. Lækker - det har været en sidegesjæft for mig. Og jeg har ikke fået mere selvtillid af at være på forsiden af alverdens blade. Selvtillid har jeg egentlig altid haft. Det er mere den med selvrespekten - der har jeg et kæmpe hul. Hvordan vil jeg gerne behandles? Jeg er helt blank.
Jeg har altid været alt for følsom til det her - liv. Det har været min store drøm at blive musiker, men jeg sprang over, hvor gærdet var lavest, og tog det job, der gav penge på kontoen. Og det har jeg haft kvaler over.

Læs også: Linse Kessler er færdig med at slå

MAN SKAL VÆLGE SINE KAMPE MED OMHU
Vi kunne godt blive ved med at sidde og ryge King's og drikke kaffe og snakke hele dagen, fornemmer jeg. Fordi Oliver er et af de mennesker, som bare er nemme at være sammen med. Jeg har bare lige EN ting, jeg bliver nødt til at høre, inden han går.
Hvad så med næste weekend, når du bliver omringet af kvinder ude i byen, er du så stadig lige så voksen, som du lyder nu?
- Ja. Hvis jeg føler, at jeg er elsket derhjemme. Så siger det mig ingenting. Men hvis jeg ikke har kærligheden … Så får jeg lyst til at straffe.
Straffe hvem?
- Mig selv. Jeg er helt vildt selvdestruktiv. Og har levet meget efter kaosteorien. Når du har det perfekte liv, og alting kører, så kan du ødelægge det hele ved at drikke en hel flaske whisky og smække fødderne op på sofabordet og sidde og prutte og være helt umulig. Det er der også noget kreativ energi i. Hele bi-reden bliver rørt op - og så sker der en proces, så bliver der bygget en ny vej ud fra det.
Det lyder opslidende?
- Meget. Man skal vælge sine kampe med omhu. Men det finder man så ud af. Det er først nu, jeg begynder at finde en ro. At synes, at det at sidde sammen med mine unger i en hel uge i Tisvilde uden overhovedet at nå ned til bageren er det fedeste. Det er et eventyr i sig selv. Nu.

Læs også: Topmodellen Lykke May: Jeg har ADHD

Læs også