https://imgix.femina.dk/media/8eadb9a3ddd94771a644a37697311543.jpg
Underholdning

Ole Henriksen fortryder intet

8. februar 2011
af Jakob Fälling
Foto: Scanpix
58-årige Ole Henriksen ville ikke ændre én eneste ting ved sit liv, når han ser tilbage. Et liv fuldt af eventyr, lækre cremer og en evigt klukkende latter
Ole Henriksen

Han stopper op ved én enkelt episode. Dengang han gik på toilettet under en fest i barndomsbyen Nibe, og to fulde rødder var fulgt efter ham. De trængte ham op i et hjørne og truede ham med bank, fordi han lignede en bøsse. Hvad gør en splejset 16-årig dreng i sådan en situation? - Jeg gav ikke op. Jeg forsøgte at finde en løsning. Jeg kiggede dem ind i øjnene og talte, talte og talte. Og det hjalp. De gik deres vej.

Kan lide at blive trængt op i en krog
Ole Henriksen griner. For gud ved hvilken gang griner han, cremekongen, hud-guruen og livsstils-ikonet. Han fortsætter: - Egentlig kan jeg godt lide de situationer, hvor jeg bliver trængt op i en krog, for jeg er rigtig god til at finde løsninger. De situationer fører selvfølgelig også nederlag med sig, men det er okay. Hvis man bare accepterer, at livet er fuldt af rutsjebaneture, er det ret sjovt at være med.

Et ærligt liv
Ole Henriksens bog, "Et ærligt liv", fortæller den eventyrlige historie om en tøset dreng, der vokser op i fattige kår og falder markant udenfor i den nordjyske provinsby Nibe. Om en knægt, der via en fantastisk familiebase og en stærk selvstændighed formår at sluge ensomheden og kæmpe for retten til at være sig selv.

BLÅ BOG:

* Ole Henriksen, 58 år, bor i Los Angeles, Californien, hvor han driver sin skønhedsspa og markedsfører hudplejeprodukter i mere end 30 lande.

* Har gennem tiderne behandlet stjerner som Liza Minelli, Natassja Kinski, Cher, Eminem, Renée Zellweger, Kylie Minogue, Prince, Halle Berry, Jessica Alba og mange flere

* Ole Henriksen er opvokset i Limfjordsbyen Nibe

* Er gift med Laurence

Jetset-livet
Ole Henriksens kamp endte, efter masser af eventyrlige mellemregninger, med at bringe ham ind i kernen af det californiske jetset, hvor han i dag er et af de helt store navne inden for hudplejemidler og skønhed. For ikke at nævne hans nu tre bøger på dansk samt adskillige tv-programmer på TV 2.

- Hvad ville du sige til den 17-årige Ole Henriksen, hvis du kunne give ham et råd?
- Gå ud og lev dit liv for fuld styrke! Go for it! Jeg ville ikke ændre en eneste ting

- Hvordan har du tacklet dit livs nedture?
- Jeg har altid set på de lyse sider. Jeg er indstillet på, at visse drømme går i opfyldelse, andre gør ikke. Ligegyldigt hvor stor en stjerne du er, løber du ind i skuffelser og nedture. Men du må ikke hænge fast i livets skuffelser og triste sider, så kører du bare sur i det.

- Hvad er din største bedrift?
- At jeg har gjort så mange mennesker glade. Jeg ved, at jeg får folk til at smile og grine. Både gennem mine tv-programmer på dansk tv og også i mit daglige arbejde. Jeg har bunker af mails og breve fra folk, der siger: "Ole, du har gjort mig glad" eller "Ole, du får mig til at grine".

Læs også