https://imgix.femina.dk/media/f6e2f95a22ce407b88d318a75a73c787_0.jpg
Underholdning

Ole Henriksen fik Danners Ærespris 2011

11. november 2011
af Redaktionen
foto:Maria Fonfara
Den glade og inspirerende cremekonges ærlige beretninger om sin barske fortid i et voldeligt forhold, fik Dannerhusets kvinder til at give ham årets ærespris

Det var en rørt Ole Henriksen, som i fredags modtog Danners Ærespris, i form af et smukt keramikfad fra den anerkendte designer Ditte Fischer. Ole Henriksens tale til de omkring 100 frivillige, ansatte og gæster, handlede om forståelse og indlevelse i Danners arbejde. Han fortalte åbent om sine personlige erfaringer med at leve med vold. Et af Ole Henriksens vigtigste råd til voldsudsatte kvinder og børn er at bryde tabuet. Det er vigtigt at turde tale om volden.

I år er det Danners frivillige, der har stået for at udpege modtageren af Æresprisen. Begrundelsen lyder bl.a.: "Ole Henriksen er et lysende eksempel på, at der er et liv efter volden. Hans positive sind og overskud er til inspiration for alle, særligt dem, der også har levet med vold."

Danners Ærespris blev stiftet og uddelt for første gang i 2009 i forbindelse med Danners 30 års fødselsdag samme år. I 2009 gik prisen til Hanne-Vibeke Holst for hendes skildring af vold i både samfundets top og bund i romanen "Kongemordet". Sidste år gik prisen til Fay Weldon og Maise Njor, for deres fælles bog "Livet for let øvede", som udfordrer tabuer om køn og ligestilling.

I år er det Danners frivillige, der har stået for at udpege årets modtager af prisen med opbakning fra Danner bestyrelse.

Danners Ærespris er i år skabt og generøst skænket af designeren Ditte Fischer, som er kendt for hendes smukke keramiske produkter af høj kvalitet og klassisk design. Læs mere om Ditte Fischer på www.dittefischer.dk. Med Æresprisen følger også et medlemskab af Danners Venner.

Fakta om Danner: Danner er en privat, humanitær organisation, der nationalt og internationalt arbejder for at stoppe vold mod kvinder og børn. De arbejder for et samfund, hvor enhver kan leve fri for vold. De nedbryder myter med fakta og forebygger, at volden finder sted. De hjælper kvinder og børn til en mere sikker tilværelse uden vold. Læs mere og støt dem på: www.dannerhuset.dk

Læs også