https://imgix.femina.dk/media/article/1504_nikolaj_coster_waldau_art2.jpg
Underholdning

Nikolaj Coster-Waldau om konen Nukâka: Jeg er vild med hende!

22. januar 2015
af redaktionen
foto: Stine Heilmann
Han er flot, succesfuld og har kysset med Cameron Diaz på film. Men Nikolaj Coster-Waldaus private kærlighed, konen Nukâka, går 17 år tilbage. Det var kærlighed ved første blik – og det er det stadig, selvom et forhold også er hårdt arbejde.

Den 17. marts 1997 klokken cirka 8.35 står som en helt speciel dag for Nikolaj Coster-Waldau. Det var dagen, hvor han mødte sin kommende kone og kærlighed, Nukâka, for første gang, som han i dag har to børn sammen med. Det fortæller han til FEMINA i denne uge.

- Jeg var med i et stykke i Radioteatret. Det var hun også, og hun kom, som hun plejer, lige lidt for sent. Det er derfor, jeg siger 8.35. Men det var… kærlighed ved første blik for mig i hvert fald. Det er der ingen tvivl om.

Lader sig ikke gå på

Det kræver en vis forståelse fra hjemmefronten, når skuespillerjobbet betyder, at Nikolaj er væk på optagelse i lange perioder - tit er i nærkontakt med eftertragtede kvindelige skuespillere.

- Jamen, det er da også enormt irriterende for Nukâka, og det kan jeg fandme godt forstå. Men jeg synes, at hun er enormt god til ikke at lade sig gå på af det. Da jeg lavede ”The Other Woman” med Cameron Diaz, skrev nogle aviser: ”Er han hendes nye kæreste?” Absurd! Og selv om Nukâka selvfølgelig godt véd, at det er jeg ikke, er det da pisseirriterende.

LÆS OGSÅ: "Det er bare et arbejde", siger Nikolaj Coster-Waldau om at stå på den røde løber

Kærligheden er et valg

Men som alle andre, der har været i lange forhold, så ved Nikolaj også, at kærligheden er hårdt arbejde. Og man skal forstå, at det er hårdt.

Kærlighed er også et valg?

- Det vil jeg også sige. Og når man hører om folk, som går fra hinanden, fordi de har mødt nogle andre, tænker jeg også: Det er jo OGSÅ et valg. Det er noget, man selv søger. Derfor er det også et valg at holde sig inden for nogle afgrænsninger i éns forhold.

For Nikolaj er det ikke svært i forhold til hustruen, for:

- Jeg elsker hende! Jeg er vild med hende!, siger han til FEMINA.

LÆS OGSÅ: Sådan er den perfekte kvinde ifølge Christian Bitz

Læs også