https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1346-nicolas-bro-1.jpg
Underholdning

Nicolas Bro: Gå ikke fra kærligheden

14. november 2013
af Susse Wassmann, redigeret af Mette Nexmand
… fordi den bliver svær, siger skuespilleren, aktuel i Malmros-filmen ”Sorg og glæde”¨. Han har levet sammen med sin kone i snart 20 år. HUN friede til ham

- Vi har da været meget igennem sammen. Jeg kan huske, at jeg for ti år siden følte, at NU var vores kærlighed virkelig dyb og stærk. Men det fortsætter bare. Kærligheden bliver dybere og stærkere hele tiden, siger Nicolas Bro, som mødte Theresa Stougaard Bro allerede i en alder af 21.

Han spiller retspsykiater i Nils Malmros’ selvbiografiske film om ægteparret, hvis kærlighed overvandt det utænkelige, drabet af et spædbarn.

- Nils Malmros holdt fast i sin kone, og det tror jeg på. Jeg tror på, at man skal holde fast i kærligheden. Der er så mange, der går glip af så meget ved at gå, når tingene bliver svære. Så skal man jo bare starte forfra. Jeg tror på, at kærligheden er så stor en kraft, at den kan overvinde det meste.

Teenager, da jeg mødte Theresa

Det var egentlig ikke kærlighed ved første blik mellem Theresa og Nicolas, der på Krogerup Højskole, hvor de mødte hinanden. De startede med at tale en hel masse sammen, fordi de var nysgerrige på hinanden, og Nicolas tror heller ikke nødvendigvis på kærlighed ved første blik.

- Hvad betyder det egentlig? Jeg var nærmest teenager, da jeg mødte Theresa, og dengang betød kærlighed ved første blik vel noget med, at man var til en fest, og så var der én, man syntes var enormt dejlig. Det ligger mig uhyggeligt fjernt i dag. Men det var nok den ’rigtige’ form for tiltrækning, Theresa og jeg havde. Vi kunne mødes i øjenhøjde, og det tror jeg er ret vigtigt for alle forhold. At den ene ikke angler efter den anden. For så er det allerede skævt fra starten.

LÆS OGSÅ: Timm Vladimir: Vi SKULLE bare være sammen

Ikke ja med det samme

Et par år efter de havde mødt hinanden, friede Theresa til Nicolas. Men han sagde ikke ja med det samme. Han blev nødt til lige at tænke det igennem.

- Det handlede ikke om, at jeg ikke ville Theresa, men jeg er skilsmissebarn, så jeg havde slet ikke tænkt den tanke. At jeg en dag skulle giftes. Det var for besværligt, tænkte jeg.

- Hvordan oplevede du dine forældres skilsmisse?

- Man oplever jo et kæmpe savn, når ens forældre ikke skal være sammen mere. Det bliver en meget stærk del af ens identitet – både før og efter en skilsmisse. Så det var da en stor sorg, jeg gik rundt med som barn, men på den anden side ikke unormalt i den generation. Og nu er det jo næsten mere reglen end undtagelsen. Det er nok i vuggestuen, man kan tælle flest par blandt forældrene, he he.

- Min mor (Helle Hertz, red.) fandt en anden mand, så det var ikke en såkaldt lykkelig skilsmisse, men efterfølgende har det været ret lykkeligt, for mine forældre er forblevet venner hele livet, de er blevet ved med at arbejde sammen og interessere sig for hinanden. Og jeg fik jo et nyt menneske i mit liv på den konto, selv om han (teaterchef Henrik Hartmann, red.) og min mor ikke har været sammen, siden jeg var 22 år. Men jeg betragter stadig Henrik som familie, og holder utroligt meget af ham, siger Nicolas Bro.

Som selvfølgelig endte med at sige ’JA’ til Theresa.

LÆS OGSÅ: Skuespiller Casper Crump: Jeg var min kæreste notorisk utro

Læs også