https://imgix.femina.dk/2022-08-02/BRIDGERTON_206_Unit_03192R.jpg
Underholdning

Netflix sagsøger kvinder bag uofficiel ’Bridgerton’-musical

2. august 2022
Af Silje Qvist
Foto: Netflix
Først blev de rost af Netflix for deres musikalske fortolkning af den populære serie, Bridgerton. Nu bliver de sagsøgt af streaminggiganten.

Netflix-serien ”Bridgerton” har vakt stor interesse ude i verden. Så stor interesse, at de to komponister Abigail Barlow og Emily Bear begyndte at udgive musical-fortolkninger af seriens plot.

På TikTok fik de stor succes og flere millioner visninger. Netflix så i starten musikken som en hyldest til deres serie.

Men da det begyndte at være en indbringende forretning for Barlow og Bear, blev tonen anderledes.

Ifølge det amerikanske filmmedie DEADLINE er Barlow og Bear netop blevet sagsøgt af Netflix for krænkelse af ophavsretten.

- Netflix støtter op om fanskabt indhold, men Barlow og Bear er gået langt over grænsen for at skabe adskillige indkomstkilder for dem selv uden nogen officiel tilladelse til at benytte sig af rettighederne til ‘Bridgerton’, lyder det fra Netflix.

Netflix ejer eksklusivt retten til at lave sange til serien, producere musicals eller andet, der kan produceres ud fra seriens univers. Til komponisternes koncerter indgår adskillige sange med ordret dialog, personlighedstræk og udtryk, samt andre elementer fra serien.

Det startede ellers uskyldigt. De to musikalske kvinder postede TikToks, hvori de lavede musicalversioner af seriens dialog. Netflix storroste kvindernes kreativitet på de sociale medier.

- Absolutely blown away by the Bridgerton musical playing out on TikTok, skrev Netflix på twitter d. 13 januar.

Efter det udgav duoen sangene på deres album kaldet ’The Unofficial Bridgerton Musical’, der er blevet streamet mere end 45 millioner gange. Albummet blev belønnet med en Grammy-pris i kategorien ’Best Musical Theater Album’ tilbage i april.

Et album blev hurtigt til live-koncerter, der straks blev udsolgt med billetter til op mod 149 dollars stykket, svarende til 1100 danske kroner.

Her blev det for meget for Netflix, der nu har sagsøgt de to kvinder for en ukendt sum penge.

For publikum har intet set mistænkeligt ud. Barlow og Bear har angiveligt brugt Netflix’ eget ’BRIDGERTON’ varemærke og skrevet, at koncerten er opført med tilladelse fra streamingtjenesten.

Men det har de altså aldrig fået på trods af, at Netflix gentagende gange skulle have protesteret mod de mange koncerter og ønsket dem stoppet.

Duoen har planer om en turné, heriblandt i London, og anklages også for at lave merchandise.

Barlow og Bear har ikke kommenteret på sagen endnu.

Læs også