https://imgix.femina.dk/media/a814e4464f4d4bce9a8ad7269c769dd3.jpg
Underholdning

Nanna Lüders: Musikken har været selvhealing

5. august 2010
af Tine Bendixen
Foto: Jacqueline Fluri
Nanna Lüders mistede sin kæreste i et trafikuheld og har skrevet sange som en del af sorgarbejdet

FEMINA har mødt Nanna Lüders, som åbenhjertigt fortæller om tabet af kæresten, musikeren Hilmer Hassig, som omkom ved en tragisk trafikulykke for snart to år siden. Til efteråret udkommer hendes kommende plade, "På bare fødder om natten".

Nanna Lüders

Skreg som en sindssyg
Nanna og Hilmer havde været kærester i halvandet år, da ulykken skete. - Vi havde været til fest sammen, og Hilmer var taget hjem, fordi han skulle have sine to døtre dagen efter. Aftalen var, at han skulle tage hjem til mig og sove. Da jeg kom hjem, var han her ikke, men eftersom vi havde en fri måde at omgås hinanden på, tænkte jeg, at han nok alligevel hellere ville hjem til sig selv. Søndag formiddag ringede det på døren, Nanna stod ud af sengen og åbnede for politiet. - Og så faldt himlen ned. Jeg gav mig bare til at skrige som en sindssyg, husker Nanna.

Skrev sange midt i sorgen
I et hjørne af stuen i hjemmet på Frederiksberg står Nannas keyboard. Her har hun arbejdet på det nye album "På bare fødder om natten". Sangen "Vejen" er også med, som hun skabte og sang til Hilmers begravelse. - Dér var jeg lidt forundret over mig selv. Hvordan i himlens navn kunne jeg så kort tid efter flikke en sang sammen? Men det har været selvhealing, og det hjalp, siger Nanna. - Sorgarbejde er efter min erfaring noget besynderligt noget, fordi det er meget individuelt, fortsætter hun.

Min svaghed er min styrke
- Det må kræve kræfter at skulle sælge det nye album i medierne og siden skulle ud på landevejene med det. Har du de kræfter? - Nu er jeg i udkanten af sorgen og venter på, at mit kadaver føles nogenlunde i orden. Og så går jeg stille og roligt hen i fitnesscentret og sætter mig i romaskinen igen. - Du er et meget stærkt, skrøbeligt menneske? - Lige præcis. Min svaghed er min styrke, og min styrke er min svaghed. Måske mest det første. Det er det, jeg lever af: At være så sart og fintfølende og følelsesmæssigt skrøbelig. Det er derfor, jeg er i stand til at frembringe sange, som rører andre mennesker, afslutter Nanna eftertænksomt.

RELATEREDE LINKS:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Under trans-
formeringen dør
nogle af os som
kvinder

https://imgix.femina.dk/legacy/media/6b569519655740bc812e2073a6db7da8.jpg

Gu er
vi ej
power-
kvinder

Tørklæde - Grå - Customized for the Crowd

Køb tørklæde
fra Crowd
i
feminashoppen.dk

Læs også