Naphtali Nybyggerne
Underholdning

Når de kom til et nyt sted, blev skurvognene parkeret i en cirkel

6. oktober 2023
Af Signe Fage
Foto: TV2/Thomas Sinkbæk
En af de nye amatørbyggere fra ”Nybyggerne” fortæller i aftenens afsnit om en lidt usædvanlig barndom. Naphtali fra grønt hus har nemlig ikke haft et stillestående hjem som de fleste.

I TV 2-programmet ”Nybyggerne” kæmper fire par om at bygge det bedste hus og dermed få lov til at vinde det.

Er man den heldige vinder af et af husene, kan man sikre sig en fast base og et sted at bo med både hus og have.

En af årets deltagere er dog ikke vant til at have en så fast base, som han eventuelt kan få, hvis han og hans partner Isabella vinder deres drømmehus.

For Naphtali har nemlig haft en noget anderledes barndom, hvor han aldrig havde en fast base og i stedet voksede op i et hjem, der altid var i bevægelse – bogstaveligt talt.

– Mine forældre er kristne og apostolske. Så min far ville rejse verden rundt og prædike det budskab, fortæller han i andet afsnit af programmet.

Fra Israel til Sydhavnen

Derfor har han ikke på samme måde som mange andre haft en fast adresse, men i stedet har han og hans familie boet i skurvogne, som blev parkeret i en cirkel, hver gang de kom til et nyt sted, hvor deres far skulle prædike.

Og så tænker du, hvor mange skurvogne skulle én familie bruge? I Naphtalis tilfælde er der altså tale om en del skurvogne. Han er nemlig vokset op med intet mindre end 15 søskende.

Skurvognene kørte rundt i Østeuropa, men da han var omkring fire-fem år, endte familien i Israel. Her fik skurvognene en fast plads, og Naphtali boede i Israel resten af hans barndom.

I dag bor han sammen med Isabella i et lille kolonihavehus i Sydhavnen i København.

Artiklen blev først bragt hos Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også