https://imgix.femina.dk/media/6047c6c26d21446984be2e1cdd83c6e1.jpg
Underholdning

Mikael Wulff forklarer det hele

17. marts 2010
af Bente Dalsbæk
Foto: Ditte Capion-Damgaard
Mikael Wulff præsenterer snart sit nye show, hvor han forklarer os, hvordan verden hænger sammen. Det eneste lille problem er det der med de distraherende, lyshårede kvinder

Mikael Wulff, 37 år

• Født i Hørsholm, vokset op i Hellerup med far, mor og lillebror.
• Single.
• Stand-up-komiker, ophavsmand til Wulffmorgenthalerstriberne sammen med Anders Morgenthaler. Arbejder lige nu sammen med Anders Morgenthaler på en animeret tv-serie om pandaerne, som er en anden kult-dyreart fra tegneseriestriben
• Favoritforklaring: "Gravitation kan ikke holdes ansvarlig for, at folk går og falder for hinanden". (Einstein)
• "Mikael Wulff forklarer alt" kan ses på Frederiksbergscenen fra 20. marts til 17. april 2010.

Ifølge Mikael Wulff, 37 og stand-up-komiker, bliver hans kommende show ret ambitiøst og skal forklare publikum "alt". - Showet handler intet mindre om, at idet jeg begiver mig ud på min søgen efter livets mening, distraheres jeg konstant af hverdagen, kvinder - i særdeleshed af kvinder - og af kaos og tilfældigheder, forklarer Mikael Wulff.

Kvinder, der ligner hinanden
- Men når nu du kan forklare alt - eller forsøger - kan du så forklare, hvad kvinden er for en størrelse? - Kvinden er i virkeligheden rigtig mirakuløs. Men jeg ved ikke, om jeg synes, man kan sætte kvinder på formel og definere, hvordan de er som køn. Faktisk har alle de kvinder, jeg har været sammen med, været ret forskellige. Altså bort set fra at de alle sammen lignede hinanden. Udenpå. - Hvordan? - De var alle sammen lyshårede, meget "danske" - og lignede alle sammen de typer, jeg gik i gymnasiet med. Det er ikke bevidst, men det må jeg ligesom konkludere retrospektivt, siger Mikael Wulff.

Den der dumme forelskelse
- Seksualiteten er, hvad den er. Den er bare absurd i sig selv: At man går rundt dér i sit pæne tøj og med ny iPhone, samtidig med at man er driftsstyret galning indenunder. Men forelskelsen er jo endnu mere absurd ... Er det løsningen på éns liv, at man bliver besat af ét eneste menneske i hele verden .., spørger Mikael Wulff og lyder som en mand, der har oplevet besættelsen på nærmeste hold. - Ja, det har jeg. Forelskelsen kan jeg godt lide, fordi den er eskapistisk og næsten uvirkelig, selv om der også er en anden stemme indeni, der siger: "Nu er du dum igen ..." Men forelskelsen er en dumhed, som er værd at bakke op om.

Får søde børn
- Hvorfor har du ikke forplantet dig endnu? - Jeg vil da gerne have masser af børn. Og jeg kommer jo selv fra et trygt kernefamiliehjem. Men for det første er jeg lidt for sent på den med alting. Og for det andet har det set rigtig hårdt ud, set fra sidelinjen, når nogle af mine kolleger har fået børn. Og jeg vil gerne have det rarere med det at få familie. Jeg kan se det, når jeg besøger min lillebror og hygger mig med min lille niece. Når jeg så skal af sted igen, lyder det: "Hvor skal du hen ..?" "I biografen ..." "Biografen ... findes det endnu ..?" parodierer Mikael Wulff lillebrors nostalgisk længselsfulde stemme. - Men jeg er ikke på nogen måde skeptisk i forhold til at få børn. Jeg tror faktisk, mine børn bliver meget søde, konstaterer Mikael Wulff.

"Mikael Wulff forklarer alt" kan ses på Frederiksbergscenen fra 20. marts til 17. april 2010.

Se også:

Linda P: Jeg har haft en depression

Camilla Läckberg: Kendt over hele verden

3 kendte kvinder - helt ærligt

Læs også